ca es en de

Festes de la Mare de Déu d'Agost a Sineu

de l'1 al 21 d'agost

festes-de-la-mare-de-deu-d-agost-a-sineu

 

Les primeres setmanes del mes d’Agost, Sineu celebra les seves festes d’estiu en honor a la Mare de Déu d’agost. Unes festes que compten amb un gran nombre d’activitats esportives i culturals, plenes de revetlles, concerts i folklore. Els darrers anys, aquestes celebracions destaquen per incloure “La Mucada”, una festa de nova creació organitzada pels joves del municipi el 14 d’agost al voltant del personatge de llegenda Lo Much de Reig.  

 

Les festes de la Mare de Déu d’Agost de Sineu comencen aquest any l’1 d’agost i s’extenen fins el proper dia 21.

 

Activitats destacades:

 

El taller i la gran “porfessó” de llanternes del dijous 3 d’agost, a partir de les 18 h i a l’entrada de fosca al claustre de Sant Francesc., amb penjada de banderoles i sorpreses chineses muchals.

 

El concert de Sopa de Cabra amb la gira “Sopa de Cabra tanca el cercle” del divendres 4 d’agost a la Plaça Es Fossar, on la banda catalana tornarà a Sineu 26 anys després per a repassar els grans èxits de la seva discografia. El concert començarà a les 22:30 h

 

La festa Sa Moguda 2017: Les Pirates de la nit del dissabte. Festa temàtica a plaça amb música dels Djs Pep Tronika, Titi i convidats especials a la que s’hi ha d’acudir disfressat de pirata. Una mica abans, a les 23 h a la plaça Sant Marc, correfoc amb els dimonis de sa Cova des Fossar.

 

El playback i la festa jove que organitzen els Quintos 97 de Sineu el dimarts 8 d’agost a la plaça d’Es Fossar. Al playback hi poden participar infants i adults, i la revetla posterior comptarà amb la música dels Djs Angel Jurado i Pol Pitxon.

 

Les proves esportives de les festes, entre les que destaquen la 3a Diada de l’esport a la plaça d’Es Fossar (8 d’agost a les 18:30), el Memorial Ciclista Francesc Alomar Florit (13 d’agost), les tradicionals corregudes d’es cós al camp d’en Pineta (15 d’agost al migdia) o la X Cursa Sa Barcella (dissabte 19 d’agost a les 19 h).

 

Les revetlles de les festes: El sopar a la fresca i la revetla del dissabte 12 d’agost a la plaça d’Es Fossar, amb les actuacions de Tutti Quanti, Clan Zhibar i Madona, la revetlla de la vespra de la Mare de Deu d’Agost amb Duo Yesterday i Onion Rabbits, la revetlla del 15 d’agost amb Trio Eclipse, La Movida Band i Som Caparruts.

 

La XIV Mucada del dilluns 14 d’agost. Una de les festes juvenils més irreverents de l’estiu mallorquí, en honor a Lo Much de Reig.

 

 

Les diferents misses que es celebraran durant les festes la missa vespertina i l’enterrament de la Mare de Déu del diumenge 13 d’agost a les 20 h amb la banda de cornetes i tambors i la colla de gegants-

 

L’ofici solemne en honor a la Mare de Déu d’Agost el dia dimarts 15 a les 20 h amb el cor parroquial i l’agrupació de ball de bot copeo  La missa solemne a Sant Roc, copatró de Sineu, el dimecres 16 d’agost, amb l’actuació dels xeremiers i el ball de gegants.

 

 

 

Consulta el programa de les festes