ca es en de

Festes de Sant Antoni a sa Pobla

del 7 al 25 de gener

festes-de-sant-antoni-a-sa-pobla

 

Si hi ha un lloc de Mallorca on Sant Antoni és una de les festes més grans i multitudinàries, aquest lloc és Sa Pobla, una festa que ha estat fins i tot declarada d’interès turístic.

 

Com sempre, sa festa comença una setmana abans del dia de Sant Antoni, 17 de gener, amb activitats que ja van encalentint l’ambient.

 

És tradició que de d’una setmana abans els carrers s’omplin de munts d’arena per als foguerons, mentre que també es preparen els ingredients per a les tradicions gastronòmiques d’aquestes dates: coques, anguiles i espinegades.

Sa Pobla treu foc amb les Festes de Sant Antoni 2018

 

El dia de la revetla de Sant Antoni (16 de gener), com és tradició, els poblers més joves aniran a cercar llenya per als foguerons de la Parròquia i de l’Ajuntament. En haver dinat, sortiran Sant Antoni i els dimonis i encalçaran els més joves amb forques i graneres. Aniran, com sempre, acompanyats de cantadors, i els dimonis ballaran i botaran tot fent burles al voltant de sant Antoni.

 

Tal com recorda el batle de sa Pobla, Biel Ferragut, al programa de festes: "Preparem-nos per gaudir de les flamarades de festes, de les ximbombades, de les Completes, dels dimonis, dels caparrots, de les espinegades, de les beneïdes...". I és que Sant Antoni forma part de l'essència mateixa dels poblers i de sa Pobla, així que, si aquests dies passeu per allà, preparau-vos per sortir el clam popular d'aquestes festes tan autèntiques.

 

Vos perdreu la festa més gran de sa Pobla? Consulteu a sota el programa d’activitats!

 

 

 

Més informació clicant aquí...