ca es en de

Festes de Sant Joan a Mancor de la Vall

Del 15 al 24 de juny

festes-de-sant-joan-a-mancor-de-la-vall

 

Sant Joan Baptista és el patró de Mancor de la Vall i per això el poble celebra les seves festes la setmana del 24 de juny. Aquestes festes signifiquen el començament de l’estiu i estan plenes d’activitats que aprofiten el bon temps. Revetlles, sopars a la fresca, proves esportives, ballades i activitats aquàtiques son algunes d’elles. El dia de Sant Joan no falta mai els tradicionals ofici solemne i ball de la oferta.

 

Les festes de Sant Joan a Mancor de la Vall es celebren aquest 2017 entre el 15 i 24 de juny. Es tracta de 9 dies plens d’activitats que comencen el dijous 15 a les 19:30 h amb un cercavila dels Xeremiers d’Arrels i la posada de banderes. Acte seguit es farà el pregó de festes a càrrec de l’associació Amunt i Avall a la plaça de l’Ajuntament així com un concert del Cor de Mancor. A les 21:00 s’inaugurarà l’exposició de la XXVI Trobada de pintors de Mancor de la Vall, que es podrà visitar tots els dies que durin les festes.

 

La primera gran revetlla es celebra el divendres 16 amb la XI Moguda Mancorina, a la plaça de Dalt, amb l’actuació de Enrockats, Islanders, Pirates Pirats i Societat Anònima.

 

El dissabte 17 la festa comptarà amb la presència dels cavalls de Menorca a Son Morro, amb la companyia de la banda de música. Aquest també serà un vespre de concerts, amb l’actuació de Valtukada, Miaulos i Dj Le Coq a Son Morro i les orquestres Cabana i Oasis a la revetlla de la plaça de l’ajuntament.

 

Després de la festa, el diumenge dematí començarà amb exercici amb una marxa ciclista apta per a totes les edats. A les 20:00 h, exhibició de balls mallorquins a plaça amb Festa Pagesa i degustació de cerveses a la plaça de l’Esglèsia.

 

Durant la setmana de Sant Joan es celebraran diverses activitats infantils així com exhibicions esportives. Entre les activitats destacades d’aquesta setmana hi trobam el concert del pianista Stephen Blue el dilluns 19 pel vespre a la plaça de l’Església, la ruta de tapes del dimarts, amb la participació de cinc establiments del poble, l’homenatge a l’amo en Joan Fontanet “Miet” pel seu centenari el dimecres 21 de juny, i el sopar a la fresca del dijous 22 a la plaça de Dalt, que comptarà amb l’actuació de l’humorista Xavi Canyelles.

 

El divendres 23 de juny, dia de la revetlla de Sant Joan, destaca per les primeres vespres i la ofrena floral al patró, que es durà a terme a l’església a partir de les 19:30 h. La festa de la revetlla va a càrrec de l’Esplai s’Estel amb #Aquestplaybackmesona, a la plaça de Dalt.

 

El dia de Sant Joan la festa començarà a les 10:30 h amb el tradicional cercavila per cridar a l’ofici amb els Xeremiers d’Arrels. Una hora més tard, es celebrarà la missa solemne a l’església. La celebració estarà presidida per l’antic rector de Mancor Mossen Joan Pons i Payeras i l’escola de Balls Mallorquins de Mancor farà el ball de l’oferta.

 

Després de l’ofici, ball de Cavallets i Batalla Festiva a càrrec de la Colla de Cavallets d’Arrels. Per l’horabaixa, a les 19:30 h es celebrarà el XLII Homenatge a la Gent Gran. Comptarà amb la presència dels Gegants de l’Associació Arrels, la presència de les autoritats i un concert final a càrrec de Marga Pocoví. Les festes de Sant Joan de Mancor de la Vall finalitzaran amb una nit d’Havaneres amb cremada de ron càrrec de la Coral Amics de la Música de Llucmajor.

 

 

VEGEU AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE LES FESTES DE SANT JOAN A MANCOR DE LA VALL