ca es en de

Festes de Sant Joan de Muro

del 9 al 25 de juny

festes-de-sant-joan-de-muro

 Cada any a principis d’estiu, el poble de Muro es vesteix de festa durant dues setmanes per celebrar les tradicionals festes patronals de Sant Joan Baptista. Uns dies plens d’activitats, que destaquen per les seves revetlles, concerts, exposicions, esdeveniments gastronòmics i activitats esportives. Les festes culminen amb una missa solemne, el tradicional ball de caparrots i el castell de focs artificials de fi de festa.

 

 

Aquest 2017 les festes de Sant Joan de Muro duraran setze dies i les celebracions s’allarguen des del 9 de juny fins al dia 25. Entre les activitats més destacades dels primers dies hi trobam la Festa del cavall del dissabte 10, una exhibició eqüestre que es celebra a la plaça de bous la Monumental; el concert Sinfònica en petit del diumenge 11 al migdia al claustre del convent o la inauguració de la mostra de pintura dels alumnes del taller de pintura “Si deu vol”.

 

L’inici formal de les festes es celebra el divendres 16 de juny, amb el toc d’alegria al migdia, la posada de banderes al campanar i el pregó de festes a càrrec de Jordi Cloquell “Artiller” a partir de les 20:00 h al Claustre del convent. Després es celebrarà una vetllada animada amb diverses activitats com un concert de la Coral Miquel Tortell i de la escola i coral de l’escola de música al mateix claustre del convent, i el correfoc Solstici d’Estiu, amb els dimonis de Sa Pedrera a la Monumental a partir de les 22:00 h.

 

Durant el dissabte es celebraran diverses activitats esportives, el concert de Sant Joan a càrrec de la Banda de Música Unió Artística Murera en el claustre del convent i una de les verbenes més estimades de l’estiu: la festa White Flower Power, amb música a càrrec de Dj Dr. Fideu, Valnou Vent, Dj. Pep de Charlie, Dj. Tolo Calciga i Dj. Serrano.

 

Aquest cap de setmana de festes finalitzarà el diumenge amb diverses activitats, essent la Desencaixonada que es celebrarà a les 11:00 h a la Monumental, i la representació de l’espectacle “Broadway El Musical” de les 21:30 h a la plaça Compte d’Empuries les més destacades.

 

La setmana de Sant Joan començarà amb un sopar a la fresca i ballada popular el dilluns 19 de juny a la plaça Compte d’Empúries. L’ajuntament de Muro facilitarà la beguda i síndria, mentre que la festa anirà a càrrec de l’Agrupació Revetla d’Algebelí i els xeremiers Es Reguinyol.

 

El dia següent, la festa del vespre anirà a càrrec de l’associació de joves Sense Filtre, que organitza la segona edició del concurs de playback “Uep, tu me sones! d’on te diuen?”. Els premis i les normes del concurs els trobareu al facebook de l’associació.

 

El dijous 22 es celebrarà una de les revetlles més populars del poble: la tradicional revetlla de les 40 voltes, una revetlla esportiva popular per a grans i petits amenitzada per la música de la banda Unió Artística Murera.

 

El divendres 23 vespre, dia de la revetlla de Sant Joan, Muro celebrarà una ruta de tapes, en la que bars i restaurants del poble prepararan tapes i pintxos especials per a la ocasió. Després de sopar, gran revetlla a la plaça Compte d’Empuries amb les actuacions dels grups 4L, La Loca Motora i DJ Diji.

 

El dia de Sant Joan, el 24 de juny, començarà amb l’ofici solemne en honor al patró de la vila de Muro Sant Joan Baptista. Començarà a les 11:00 h. i comptarà amb càntics litúrgics a càrrec de la Coral Miquel Tortell de Muro, així com el ball de l’ofrena protagonitzat per Revetla d’Algebelí.

 

La festa es completarà amb el ball de caparrots i les felicitacions de Sant Joan. Durant la resta del dia s’hi celebraran diverses activitats esportives, un concert amb la coral Miquel Tortell, un espectacle de “Recortadores” a la plaça de bous i una revetlla músical amb l’actuació de les orquestres Aquarius i La Tinbrass.

 

El diumenge 25 les festes finalitzaran amb diverses activitats com la XXVI edició de la Milla Urbana, una correguda de bous, festa de ball en línia i focs artificials de fi de festa a Sa Riba a mitjanit.

 

 

VEGEU AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE LES FESTES DE SANT JOAN A MURO