ca es en de

Festes de Sant Pere a Andratx

del 10 de juny al 2 de juliol

festes-de-sant-pere-a-andratx

 

 

El municipi d’Andratx celebra cada any les seves festes patronals el dia de Sant Pere, el 29 de juny. Com que la festivitat coincideix amb l’arribada de l’estiu, les festes es celebren durant tot el mes de juny amb sopars, revetles, concerts, finals de cursos i competicions esportives de tota mena.

 

Aquest 2017 Sant Pere es cau el dijous 29 de juny. Tot i això, la programació de les festes a Andratx comença bastant abans, amb les primeres activitats el dissabte 10 de juny i s’allarga fins el diumenge 2 de juliol.

 

Els primers dies venen marcats per les proves esportives. Per una part, el diumenge 11 de juny a les 10:00 h es celebra al port d’Andratx la XIX Triatló Andratx-Memorial Lorenzo Avilés. Una altra cursa, amb menys edicions però molta popularitat és la VI Brutatló, una de les curses més brutes, irreverents i divertides de l’any, que es celebra el dissabte 17 de juny a les 18:00 h. El dia abans s’haurà celebrat a la mateixa hora la seva versió infantil, la Brutatló Kids.

 

Diumenge 18 de juny, una altra prova esportiva consolidada: la XXV Volta en piraigua a l’illa de sa Dragonera. Destaca d’aquesta setmana lluny de l’activitat esportiva la gala lírica del divendres 16 a les 22:00 h a l’Ajuntament d’Andratx així com l’acte de relleu de la batlia, que tendrà lloc també a l’ajuntament el dissabte 17 al migdia.

 

El cap de setmana següent es celebra una altra prova esportiva popular plena d’humor. Es tracta de la davallada de carretons, que enguany compleix la seva segona edició el dissabte 24 de juny. Les curses comencen a les 12 del migdia i la ruta va del Camí de sa Rectoria fins a l’Avinguda Joan Carles I.

 

El diumenge 25 de juny es celebren dues activitats també ja clàssiques: la XIII Exhibició de cans de mostra a les 09:00 h a s’Evangèlica i la XVII Milla urbana d’Andratx al Passeig de Son Mas.

 

El pregó de les festes es celebrarà el dimecres 28 de juny a partir de les 18:30 de l’horabaixa a la sala d’actes de l’Ajuntament. La pregonera de les festes serà en aquesta ocasió Catalina Vera, de Ca’n Picassa. Una hora més tard, al mateix lloc, es lliuraran els Premis Andratx 2017, repartits en les categories de novel·la curta, investigació, pintura i fotografia. El vespre estarà marcat per la música, primer amb l’actuació de l’escola de ball Aires d’Andratx a l’Ajuntament a les 20:00 h i la trobada de penyes i batucades locals a la plaça Espanya, el concert de les penyes del poble amb diversos grups locals, i per finalitzar, la Revetla de Sant Pere amb les actuacions de Vitamina ye-ye, Val 9 i Madòna.

 

El dijous 29 de juny començarà amb la celebració de la Missa Major en honor a Sant Pere a l’Església de Santa Maria d’Andratx a les 11:00 h. Una hora més tard, al mateix lloc hi haurà la presentació de les Madones 2017 i s’iniciarà un cercavila amb actuació de la Banda Municipal de Música d’Andratx.

 

La festa continuarà a l’hora de dinar, amb el concurs de paelles, coques salades i dolces, que comptarà amb la col·laboració de les penyes del poble. L’horabaixa destaca la Nit Chill de Sant Pere, que es durà a terme als jardins es Vinyet i que comptarà amb l’actuació d’una desena d’artistes.

Les activitats de les festes de Sant Pere no acaben amb el dia del patró. El divendres 30 continuaran, i entre elles destaquen el concert de les penyes del poble amb els grups Dioni & The Lladres i Mucho Mejor, així com una revetla amb concerts de La Tinbrass Band, La canción del verano i Ses Bubotes.

 

El dissabte 1 de juliol estarà marcat per diverses activitats esportives amb la Travessa Nedant al Camp de Mar el dematí i la XIX Pujada al Castell de Son Mas després de dinar. A la nit, una altre revetlla amb l’actuació de Trocolos, Vés-hi tu i Ipop’s.

 

Les festes finalitzaran el diumenge 2 de juliol amb el concurs de talents Andratx Vision Talent Factor a les 20:30 h a la plaça Espanya, que anirà seguit d’un sopar a la fresca i focs artificials.

 

 

VEGEU AQUÍ TOTES LES ACTIVITATS DE LES FESTES DE SANT PERE A ANDRATX