ca es en de

Festes de Sant Pere al Port de Pollença

28 i 29 de juny

festes-de-sant-pere-al-port-de-pollenca

 

Sant Pere és el patró dels pescadors. Per aquesta raó, una localitat tan vinculada a la mar com el Port de Pollença, celebra uns dies de festa als voltants de la festivitat, el 29 de juny. Durant aquests dies aquest nucli pollencí alberga un mercat mariner i celebra diverses activitats com un recital d'havaneres, sopars a la fresca, sonades de xeremies i ballades. Unes festes senzilles i estiuenques a l'espera de les festes de la mare de Deu del Carme, celebrades dues setmanes més tard.

 

 

 

Aquest 2017 les festes de Sant Pere del Port de Pollença es celebren durant dos dies: el dimecres 28 i el dijous 29 de juny. Durant aquests dos dies el Moll Vell acull a partir de les 18 h el mercadet de Sant Pere, on s'hi poden trobar nombrosos objectes d'artesania i d'inspiració marinera.

 

Les festes de Sant Pere començaran el dimecres a la tarda amb un cercavila a càrrec de la banda de cornetes i tambors de Pollença a les 19:30 h. Acte seguit, es celebrarà en el Moll Vell una Sardinada Popular amenitzada amb la música dels Xeremiers Orats i el dia finalitzarà amb un concert d'havaneres amb cremada de ron inclosa a càrrec del grup Arpellots.

 

El dijous 29 de juny, dia de Sant Pere, la festa començarà a les 11 h. amb la celebració de l'ofici solemne a l'església de la Mare de Deu del Carme. A les 13 h, es farà el lliurament de premis del V Concurs de dibuix “Badia de Pollença” al Reial Club Nàutic. Una hora més tard, ben a prop, en el restaurant la Llonja, hi haurà dinar de germanor de Sant Pere. La festa es reprendrà l'horabaixa amb un cercavila amb els gegants de Pollença i els xeremiers orats a partir de les 20:00 h. Una hora després, un altre sopar a la fresca, en aquesta ocasió un pa amb oli solidari al moll vell a benefici d'AFAMA i recital de ball de bot a càrrec del grup Aires de la Cala.

 

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS...