ca es en de

Festes de Sant Sebastià a Palma

del 12 al 28 de gener

festes-de-sant-sebastia-a-palma

 Sembla que tot just deixem enrere el Nadal quan les festes de Sant Sebastià ja treuen el cap a Palma. I és que el 20 de gener, Sant Sebastià, patró de la capital de Mallorca, és un dels dies que tots els llonguets tenen assenyalats al calendari.

 

Per celebrar les festes patronals dedicades a Sant Sebastià, l'Ajuntament de Palma elabora un programa d’activitats molt complet en què hi destaquen les activitats culturals i esportives, així com les dedicades als nins i nines.

 

Al llarg de dues setmanes, les festes de Sant Sebfstià duen a Ciutat un munt d’activitats, d’entre els quals hi destaquen els concerts, que són els encarregats de fer ballar la capital de Mallorca, omplint tant de música tradicional com de propostes més modernes les places, els carrers i les sales de concert.

Les festes de Sant Sebastià de Palma fan conjugar identitat, tradició i modernitat

 

Enguany des de l’Ajuntament destaquen l'esforç realitzat "per crear un programa de festes que ens faci sentir orgullosos de la nostra ciutat i de la nostra manera de ser. Som llonguets i no ens en podem amagar. Les nostres senyes d’identitat s’expressen precisament en un calendari de festes i tradicions ric i variat."

 

Les festes de Sant Sebastià a Palma tenen com a protagonistes els foguerons, pregó, propostes culturals i activitats prèvies que fomenten la participació ciutadana. El cap de setmana més proper a Sant Antoni (enguany el 14 de gener) és quan té lloc Sant Sebastià Petit. El parc de les Estacions s’omple d’activitats infantils: espectacles, actuacions o tallers de manualitats són alguns exemples del que s’hi pot trobar des de ben d’hora al dematí.

 

Però el plat fort de les celebracions arriba el dia 19 de gener, vigília de Sant Sebastià i moment d’encendre el fogueró, que anuncia l’inici de les festes. Els gegants, els capgrossos i el Drac Na Coca surten de la plaça de la Cort en cercavila i, acompanyats de la música dels xeremiers, desfilen fins a la plaça Major, on hi ha una actuació dels Castellers de Palma.

 

El dia 20 de gener té lloc la cerimònia d’entrega dels premis literaris Ciutat de Palma, així com la Diada Ciclista, que enguany celebra la seva 39a edició i cada any compta amb més participació ciutadana. L’endemà, dia 21 de gener, arriba el correfoc, l’espectacle més esperat per grans i joves. A més a més, durant les dues setmanes que dura la festa, es pot participar en vistes guiades al nucli històric i als edificis monumentals, xerrades i conferències als centres culturals, cicles de cinema i espectacles, entre d'altres activitats.

 

 

 

Més informació clicant aquí...