ca es en de

Festes de Santa Càndida a Llucmajor

Del 3 al 25 d'agost

festes-de-santa-candida-a-llucmajor

El poble de Llucmajor celebra les seves festes patronals d’estiu per Santa Càndida. Durant la primera meitat del mes d’agost, aquest poble s’omple d’activitats culturals, esportives i estiuenques per a tots els gustos.

 

Destaca de les festes el protagonisme dels elements folklòrics tradicionals com els gegants, els caparrots i els cavallets, així com la implicació dels joves a les celebracions amb la recent festa de la Garrova Estrucada.

 

Aquest 2017 les festes de Santa Càndida de Llucmajor comencen el 3 d’agost i s’allarguen fins el 25 d’agost.

 

Activitats destacades:

 

La presentació del llibre “Els gegants de Llucmajor, un per un” de Pau Tomàs Ramis el divendres 4 d’agost a les 20 h en el Claustre de Sant Bonaventura.

 

El concurs de menjar síndria del dissabte 5 d’agost a partir de les 19 h al passeig Jaume III. Inscripcions via whatsapp al 655 895 165.

 

El cercavila del pagès i la pagesa dels Quintos 97 del dilluns 7 d’agost a les 19 h. Es portarà la bandera de la festa cap a la parròquia de Sant Miquel amb l’acompanyament de la xaranga Los Burruños. Es col·locarà la bandera al campanar i es repicaran les campanes amb la participació dels Xeremiers de sa Marina. A les 20 h, al cadafal de la plaça d’Espanya es recitarà el poema de Maria Antònia Salvà “La bandera de la festa”.

 

El concert de la coral Nostra Senyora de Gràcia i el cor La Flor de l’Avior en la jornada de portes obertes a la residència d’ancians el dijous 10 d’agost a partir de les 17 h.

 

La IV Festa de la Garrova Estrucada del divendres 11 d’agost. Festa d’aigua i garroves organitzada pels Quintos del 97. A les 17 h, concentració i pregó a la plaça d’Espanya. Posteriorment, cercavila fins la plaça Rufino Carpena on es celebrarà la festa. La festa jove es reprén a les 23 h a la plaça espanya amb revetla a càrrec dels grups Val 9, Ipop’s i Dj Mari.

 

La col·locació dels gegants pagesos Miquel i Càndida a l’entrada de l’Ajuntament el dissabte 12 d’agost a partir de les 19:30 h. Amb sortida de capgrossos, dimonions i gegants, que recorreran el Quadrat. Acompanyen el cercavila els Xermiers de Sa Marina.

 

La revetlla del dissabte 12 d’agost amb les actuacions de la orquestra La Tinbrass Band, Cómplices, Tam tam go i Gin Tonic Band.

 

La XXXIII Ofrena floral a Santa Càndida a la parròquia, previ recorregut pels carrers del poble dimenge dia 13 d'agost partir de les 18:30 h. Hi participaran les associacions Xeremiers de sa Marina, Cavallets Cotoners, Geganters de Llucmajor, Banda de Música de Llucmajor, Agrupació Aires des Pla Llucmajorer, Agrupació de Ball de Bot Calabruix i Agrupació de Ball de Bot Dit i Fet.

 

Una hora més tard, eucaristia en honor a santa Càndida i al acabar les ofrenes, ball dels Cavallets Cotoners i de les agrupacions folklòriques del municipi.

 

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES!

 

 

 

Consulta el programa de les festes