El Festival de Pollença és una de les cites anuals obligades pels amants de la música a Mallorca. Artistes i formacions de tot el món arriben a Pollença el mes d’agost per a mostrar el seu talent en un festival clàssic en el calendari mallorquí que ja compta amb més de 50 edicions.

">
ca es en de

Festival de Música a Pollença

del 5 al 30 d'agost

festival-de-musica-a-pollenca

 

El Festival de Pollença és una de les cites anuals obligades pels amants de la música a Mallorca. Artistes i formacions de tot el món arriben a Pollença el mes d’agost per a mostrar el seu talent en un festival clàssic en el calendari mallorquí que ja compta amb més de 50 edicions.

 

El Festival de Pollença celebra aquest any la seva 56ena edició amb vuit concerts que es celebraran les nits del mes d’agost en el Claustre del Convent de Sant Domingo.

 

Aquesta nova edició suposa el retorn del Festival de Pollença cap a una programació basada en exclusivitat en música clàssica, rompent l’eclecticisme de les darreres edicions i tornant a les arrels del festival.

 

 

5 d’agost a les 22 h: Gabrieli Consort

 

Inauguració del festival a càrrec de Gabrieli, un grup d’intèrprets conegut a nivell mundial amb un gran repertori vocal i instrumental que abasta des del Renaixement fins a l’actualitat. Fundat i dirigit per Paul McCreesh, Gabrieli interpreta dues de les principals antífones marianes del segle XVI, Videte Miraculum de Thomas Tallis i Vox Patris Caelestis de William Mundy, en un programa d’homenatge a la tradició coral anglesa amb una fascinant juxtaposició de repertori antic i nou.

 

 

9 d’agost a les 22 h: Carles Trepat

 

Carles Trepat és un artista amb la més pura tradició guitarrística catalana. Especialment interessat en donar a conèixer tots els vessants relacionats amb la cultura de les sis cordes, les seves interpretacions són hereves de mestres com Francesc Tàrrega o Andrés Segovia. El programa del concert té com eix central la figura de Miquel Llobet, a cavall entre els segles XIX i XX, participa del romanticisme més tradicional i del modernisme avantguardista que tan bona empremta deixà a la capital catalana.

 

 

12 d’agost a les 22 h: Orquestra Simfònica de les Illes Balears

 

La Orquestra Simfònica de les Illes Balears, dirigida per Pablo Mielgo, torna al festival de Pollença per interpretar dos concerts de dos dels compositors més aclamats de tots els temps: Ludwing van Bethooven i Jean Sibelius. Del compositor alemany interpretaran el triple concert en Do Major, Op. 56 per a violí, violencel i piano, mentre que del finlandés sonarà la Simfonia núm 5 en Mi Bemol Major.

 

 

15 d’agost a les 21 h: Quatour Beat

 

El concert de Quatour Beat és una de les propostes més arriscades i valentes de tot el festival. Gabriel Benlolo, Laurent Fraiche, Jérôme Guicherd i Adrien Pineau donen forma a aquest grup que basa tot el seu repertori en instruments de percussió. El programa combinarà composicions pròpies amb adaptacions de peces d’altres autors que els membres de Quatour Beat adapten al seu món de marimbes, caixes, bongos i vibràfons.

 

 

16 d’agost a les 22 h: Les Musiciens du Louvre

 

Les Musiciens du Louvre és una orquestra fundada fa més de trenta anys que fa renéixer els repertoris de les èpoques barroca, clàssica i romàntica, interpretats amb instruments de l’època. Dirigida per Christoph Koncz, en el concert preparat per al Festival de Pollença es podran gaudir de dues Simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart així com d’un concert per a clavecí de Franz Joseph Haydn amb Francesco Corti com a Claveci Solista.

 

 

19 d’agost a les 22 h: Nelson Freire

 

Nelson Freire és un pianista brasiler reconegut internacionalment de dilatada trajectòria. En el Festival de Pollença interpretarà un programa en el que s’hi troben transcripcions per a piano d’obres de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Zygmunt Stojovski, del seu compatriota brasiler Heitor Villa-lobos i de Frederíc Chopin, el seu compositor predilecte. Cal esmentar de Freire que a vegades realitza algún canvi de darrera hora sobre el programa previst.

 

 

26 d’agost a les 22h: Quartet Mandelring

 

Quartet Mandelring és un quartet de corda d’origen alemany que destaca per la gran expressivitat de les seves interpretacions. Han actuat arreu del món amb gran reconeixement de crítica i públic. Arriben al Festival de Pollença on interpretaran peces de Wolfgang Amadeus Mozart, Claude Debussy i Antonin Dvorak.

 

 

30 d’agost a les 22 h: Cristoph Prégardien i Julius Drake

 

El tenor d’origen alemany Cristoph Prégardien i el pianista londinenc Julius Drake interpretaran junts l’obra de Franz Schubert “Die schöne Müllerin” per posar el punt i final a la present edició del Festival de Pollença. Aquesta obra, de vint cançons organitzades sota l’argument, fou creada pel compositor austriac per a ser interpretada en els salons vienesos, com gran part de la seva producció.

 

 

Més informació