ca es en de

Festival Mallorca Jazz Sa Pobla

del 31 de juliol al 27 d'agost

festival-mallorca-jazz-sa-pobla

El mes d’agost a Sa Pobla és sinònim de música jazz. El Festival Internacional Mallorca Jazz Sa Pobla és ja una fita històrica i obligada per als amants d’aquest gènere musical. Durant el festival, figures destacades del jazz de renom internacional visiten Sa Pobla per tocar concerts que son recordats durant anys.

 

Del Mallorca Jazz Sa Pobla també destaquen les classes magistrals per a músics i cantants, tallers impartits per grans talents del jazz nacional e internacional que desvetllen alguns dels seus secrets per dominar aquest art.

 

 

El festival Mallorca Jazz Sa Pobla compleix enguany 23 edicions. Comença el 31 de juliol amb el concert inaugural de l’Ernie Watts Quartet i finalitza el 27 d’agost.

 

Enguany el festival compta amb tres grans actuacions amb les bandes de Ernie Watts, Richard Bona i Giulia Valle, però la resta de dies el jazz estarà ben present a Sa Pobla amb els concerts Off Festival, que es celebraran diariament a l’escenari central de la plaça Major de Sa Pobla durant els dies de festival, i on es podrà gaudir la música de diverses bandes locals consolidades, així com actuacions derivades de les Masterclass del festival.

 

D’aquests, repeteix un any més el seminari Traveling School Playjazz, dirigit per Jimmy Weinstein, que arriba a la seva 12ena edició per introduir als iniciats en música tècniques i recursos del jazz.

 

Actuacions principals:

 

Dilluns 31 de juliol

 

Ernie Watts Quartet

 

Ernie Watts és un experimentat saxofonista tenor nord-americà, respectat en tota l’escena del jazz. Una figura d’una amplia trajectòria que ha col·laborat amb multitut d’artistes de jazz, però també d’altres estils musicals fent gala d’una gran versatilitat. Amb la seva banda Ernie Watts Quartet ha enregistrat prop d’una vintena de discs.

 

Dimecres 9 d’agost

 

Richard Bona Madekan Cubano

 

La proposta de Richard Bona és probablement la més calenta del festival. El seu Madekan Cubano es caracteritza per mesclar el sabròs jazz cubà amb ritmes africans, un còcktail explosiu de dues cultures en les que la música és un estil de vida.

 

Dimecres 16 d’agost

 

Giulia Valle Trio

 

Giulia Valle és una jove contrabaixista italo-espanyola que, amb la companyia de bateria i piano, ofereix una bona mostra del jazz instrumental més lliure. Arriba a Sa Pobla per a presentar el seu darrer disc, “Live in San Francisco” (2016).

 

Altres activitats:

 

Del 8 al 12 d'agost

 

12è Seminari Internacional de Jazz amb la Traveling School Playjazz.

 

Es celebra a l’Escola de música de Sa Pobla els matins del 8 al 12 d'agost i la matrícula per assitir-hi és de 120€. El dissabte 12 de juliol es celebrarà pel vespre un concert amb els participants i membres d’aquest seminari.

 

Del 8 al 10 d'agost.

 

Masterclass de Jazz amb Pedro Cortejosa.

Seminari per a músics més avançats centrat en el format Large Ensemble. Els musics hi participen convidats amb audició prèvia. El divendres 11 d'agost es celebrarà pel vespre un concert amb els participants d’aquesta Masterclass.

 

Del 19 al 21 d’agost

 

Masterclass amb Sheila Jordan.

Taller centrat en l’ús de la veu en la música jazz amb una cantant pionera. La matricula costa 240 € per a cantats i 60 € per a oients. Els tres dies que dura aquesta master class s’hi celebraran concerts relacionats el vespre a la plaça Major.

 

Complementa el XXIII Festival internacional Mallorca Jazz Sa Pobla la exposició “Jazz Portraits” de Jimmy Bernardini, que es podrà visitar a la sala Es Cavallets de la plaça Major.

 

 

Més informació...