ca es en de

Fira de Matances, festes de Nadal i Sant Antoni a Sineu

del 10 de desembre al 22 de gener

fira-de-matances-festes-de-nadal-i-sant-antoni

 

Cada any al desembre a Sineu se celebra una de les fires més curioses i populars de Mallorca: la fira de les matances del porc.

 

Aquesta fira, que enguany tendrà lloc dia 12 de desembre, és tot un clàssic de la tardor a Mallorca i homenatja una de les tradicions més arrelades de la zona: l'elaboració d'embotits, en especial sobrassades.

 

A la plaça principal es recrea el que era una possessió mallorquina, es vesteix a l'ample i es realitzen les diferents activitats relacionades amb la matança del porc com per exemple produir sobrassada, el troceig de la carn, es cuina un fregit de matances... A més es realitza un concurs de porc grassos per veure quin dels porcs és el que pesa més.


Al voltant de la plaça hi ha nombrosos parades de venda d'articles relacionats amb les matances, així com diferents embotits, pans artesans, etc. A més a més, els bars i restaurants de Sineu s'uneixen a la fira tot oferint menús especials i plats gourmet realitzats especialment amb el producte estrella de la fira. 

 

Des de fa uns anys la fira coincideix amb el mercadet artesanal Nadal fet a mà, que aquest 2021 tendrà lloc dies 10 de desembre (de 17 a 22 h) i 11 de desembre (de 10 a 17 h).

 

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

   Consulta el programa aquí

   Més informació sobre el municipi aquí