divendres 20 octubre 2017
ca es en de
ca es en de

Fira del Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears a Vilafranca de Bonany

del 19 al 22 d'octubre

fira-del-teatre-infantil-i-juvenil-de-les-illes-balears-a-vilafranca-de-bonany

 

 

Vilafranca de Bonany acull anualment la celebració de la Fira del Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears. Un esdeveniment que l’associació Sa Xerxa organitza des de l’any 2003 el mes d’octubre.

 

La Fira del Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears de Vilafranca de Bonany cerca promocionar la feina de les companyies de les illes i compta també amb actuacions d’altres companyies vengudes de diferents indrets espanyols i de l’extranger.

 

Una bona oportunitat per gaudir durant uns dies de la millor sel·lecció de teatre familiar.

 

 

 

La XV Fira del Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears es celebra a Vilafranca de Bonany entre el 19 i el 22 d’octubre.

 

Més de quaranta obres podran veure’s a aquest poble del pla mallorquí durant els quatre dies que dura la mostra. Una selecció d’aquestes obres es podrà veure els matins a les escoles en sessions especials.

 

Actuacions destacades:

 

Dijous 19 d’octubre.

 

A les 16:30 h, “Vilatucada Jove” cercavila amb tambors a càrrec dels joves de Vilafranca de Bonany en una ruta itinerant. De la plaça Tomeu Penya fins al parc.

 

A les 17 h i a les 18:45h, “Maure el Dinosaure”. Estrena a les illes d’aquesta obra de titelles a càrrec de la companyia catalana Teatre Nu. A ca ses Monges.

 

A les 17 h i a les 18:30h, “Salüq”. Espectacle familiar sobre la migració al mediterrani a càrrec de la companyia valenciana Maquinant Teatre. Estrena a les illes Balears. Recomanada per a majors de 5 anys. Al teatre de Vilafranca.

 

A les 17 h i a les 18:30h, “Le Fumiste”, a càrrec de Dondavel. Obra amb humor, poesia i fum sobre la memòria. Aquesta obra ja s’ha representat a Mallorca però estrena a Vilafranca la seva versió en català. Recomanada a majors de 6 anys. A Es Cremat.

 

A les 17:45h, “Kinesis”, espectacle de circ a càrrec de la companyia mallorquina Des-Equilibrats. A la plaça Major.

 

A les 18:45 h, a les 21h i a les 22:30h, “Lost Dog… Perro Perdido”, a càrrec de la companyia de Castella i Lleó Cal y Canto Teatro. Estrena a les illes balears d’aquesta obra de titelles i objectes guanyadora del premi FETEN 2017 al millor espectacle en espai no convencional. Recomanada per a majors de 8 anys. A la Plaça Sant Joan.

 

A les 19:30 h i a les 21h, espectacle dels alumnes de l’Escola de Circ NOAR. Al poliesportiu.

 

A les 20h, “Mima & Katastrofik” a càrrec de la Companyia AuMents amb Max i Tomeu Gomila. Espectacle inaugural de la fira que mescla dansa, teatre i còmic. Al poliesportiu.

 

A les 22:30h, “Limbo”, obra de dansa, teatre i música a càrrec de la companyia catalana Les Impuxibles. Al poliesportiu.

 

Divendres 20 d’octubre.

 

A les 17h i a les 19:30h, “En els núvols”. Estrena nacional d’aquesta obra de teatre visual i d’objectes a càrrec de la companyia valenciana La Negra. A Es Cremat.

 

A les 17:45h, “Hathi”, espectacle itinerant a càrrec del Centre de Titelles de Lleida.

 

A les 18h, a les 21h i a les 22:30h, “Pluja” a càrrec de la companyia catalana Guillem Alba i Clara Peya. Espectacle de clown, titelles i música en viu, premi d’innovació a la Fira de Titelles de Lleida 2017. Recomanada a majors de 14 anys. Al poliesportiu.

 

A les 18:30h i ales 20h, “Caperucita… Lo que nunca se contó”. Obra de comèdia a càrrec de la companyia de Castella i Lleó Teloncillo. Premi FETEN 2017 al millor text i guanyador del VI certàmen barroco infantil del Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro. Al Teatre de Vilafranca.

 

A les 18:30h i a les 21h, “The Adventures of Tintin” obra de teatre en anglès a càrrec de El Professor Sorpreses. Per a majors de 10 anys. Saló Parroquial.

 

A les 19:15h, “Memoria envasada al buit”. Estrena absoluta de l’obra de teatre de carrer itinerant a càrrec de la companyia catalana Instantropia.

 

A les 19:30h, “Crusoe”, estrena a les balears d’aquest espectacle de teatre gestual a càrrec de la companyia basca Markeliñe. A l’Espai d’Art Maria Servera de la Teulera.

 

A les 19:30h, “La finestra”, espectacle de dansa contemporània a càrrec de la Jove Companyia de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà. Al Poliesportiu.

 

A les 20h, “Cor roC”, estrena a les balears d’aquest espectacle de la companyia Escarlata Circus. A la nau.

 

A les 23:30h, “Mrs. Brownie”, teatre musical i de titelles a càrrec de la companyia de teatre catalana Teatre Nu. Premi Pom d’Or 2015 al millor espectacle del Festival sense portes. a Sa Residència.

 

Dissabte 21 d’octubre.

 

A les 10h i a les 11:30h, “La història vertadera”, estrena absoluta de la companyia mallorquina Iguana Teatre. Al teatre de Vilafranca.

 

A les 10h i a les 13h, “Safari”, obra de teatre de titelles a càrrec de la companyia catalana La Baldufa. Al Poliesportiu.

 

A les 10h i a les 11:30h, “Screen Man”, espectacle de teatre d’objectes, titelles i projeccions a càrrec de la companyia valenciana Teatre de l’home dibuixat. A Es Cremat.

 

A les 10:45h i a les 12:15h, “Landing Us”, espectacle de dansa contemporània a càrrec de la Jove Companyia de l’Escola Municipal de Dansa de Celrà. A la Plaça de Sant Joan.

 

A les 11 h i a les 16:45h, “Spaguetti on Road”, cercavila d’animació infantil a càrrec de la companyia mallorquina Spaguetti.

 

A les 11:15h i a les 18:45h, “Contes du pays de nulle part”, contacontes a càrrec de l’artista francés Florant Mercadier. A la Sala Sa Nostra.

 

A les 11:15h i a les 13h, “Martina”, teatre familiar a càrrec de la companyia mallorquina La Fornal Espectacles. A Ca Ses Monges.

 

A les 11:15h i a les 13h. “Overbooking”, espectacle de Clown a càrrec de la companyia mallorquina Volemvolem. Al saló parroquial.

 

A les 11:45h, “Aquí sobra uno”, espectacle multipremiat a càrrec de la companyia andalusa Tresperté Circo Teatro que s’estrena a les nostres illes. A la plaça Major.

 

A les 11:30h i a les 16:30h, “La nena dels pardals”, teatre amb música en viu a càrrec de la companyia catalana Teatre al detall & la tresca i la verdesca. Al poliesportiu.

 

A les 13:30h i a les 17:30h, “Carrilló”, espectacle de carrer multipremiat a càrrec de la companyia catalana La Tal que s’estrena a Mallorca. A la Plaça Major.

 

A les 14h i a les 23:30h, “El general Bum-Bum”, teatre de carrer itinerant a càrrec de la companyia Teatre Tot Terreny.

 

A les 16h, “A s’ombra”, espectacle de circ contemporani a càrrec de la companyia mallorquina Atirofijo circ. Al parc Josep Mª Llompart.

 

A les 16:30h i a les 18h, “El col·lecionista de Pors”, teatre de titelles a càrrec de la companyia catalana L’Estenedor Teatre. A Es Cremat.

 

A les 16:30 i a les 18h, “L’illa de les talales”, espectacle de conta contes i titelles a càrrec de la companyia mallorquina Na Maia. A Ca Ses Monges.

 

A les 18h i a les 19:30h, “Contes amagats”, teatre d’objectes i clown a càrrec del català Marcel Gros. Al Poliesportiu.

 

A les 19h i a les 22h, “BomberS”, drama psicológic a càrrec de la companyia francesa Mise en Lumiere. Per a majors de 14 anys. Al Teatre.

 

A les 19 i a les 23h, “Makam”, espectacle de circ i dansa de la companyia Makam. A la plaça Major.

 

A les 19:30h i a les 22h, “Rojo estándar”, espectacle premiat de circ i dansa a càrrec de la companyia andalusa Lanórdika. A l’Espai d’Art Maria Servera de la Teulera.

 

A les 19:30h i a les 21h, “Ones”, monòleg del col·lectiu mallorquí Ones. Per a majors de 14 anys. Al Saló Parroquial.

 

A les 20:30h, “Roda que roda”, cercavila a càrrec dels Boiets de Foc i Boietons.

 

A les 24h, Festa Doctor Magneto i Corazón loco party amb Dj Wilha. Música a davant s’Estanc Vell.

 

 

Diumenge 22 d’octubre.

 

A les 10h i a les 11:30h, “Deaguaybarro”, estrena a Mallorca de l’espectacle de teatre físic i visual de la companyia càntabra Quasar. A Es Cremat.

 

A les 10h i a les 11:30h, “Sirena Fissura”, estrena d’aquesta obra de teatre i titelles a càrrec de la companyia mallorquina Elàstic Nou Produccions. Al Teatre.

 

A les 10h i a les 13h, “El viatge d’en Filo Cordafil”, estrena a mallorca de l’espectacle de circ i teatre de la companyia menorquina s’Espai de Circ. Al Poliesportiu.

 

A les 10h i a les 12h, “El núvol gris, gras i gros”, estrena d’aquesta obra de teatre de petit format a càrrec dels catalans Teatre al detall. A Ca Ses Monges.

 

A les 10:45h i a les 12:45h, “Les rondalles em fan crèixer”, contes musicats a càrrec de Guillem Sansó. Al arc Pere Fons.

 

A les 10:45h, les 12h, les 16h i les 18h, “Loo” espectacle infantil multipremiat a càrrec de la companyia catalana Ponten Pie. A la Nau.

 

A les 11:15h i a les 13h, “Up2down”, espectacle de circ i dansa a càrrec de la companyia gallega Traspediante. A l’espai d’art Maria Servera de la Teulera.

 

A les 11:15h, les 13h i les 17:15h, “Chorpatélicos”, estrena de l’espectacle de titelles amb música en viu dels Titiriteros de Binéfar d’Aragó. Al Saló Parroquial.

 

A les 11:15h i a les 17:45h “Galejar”, espectacle de dansa i teatre de la companyia UNAiUna. A la plaça Sant Joan.

 

A les 11:30h i a les 18:45h, “Kiti Kraft”, espectacle de titelles amb la companyia valenciana Bambalina Teatre Praticable. Al Poliesportiu.

 

A les 12:30h i les 18h, “Les contes du placard” a càrrec de Florant Mercadier. Sala Sa Nostra.

 

A les 16h i a les 17:15h, “Animalades submarines” estrena d’aquesta obra de teatre familiar de la companyia mallorquina Centimets Teatre. A Ca Ses Monges.

 

A les 13:15h “De colors” espectacle d’aimació infantil i música a càrrec de Mel i Sucre. A la Plaça Major.

 

A les 16h i a les 18:45h, “Faboo, el encanto de la imaginación”, espectacle multipremiat de teatre gestual a càrrec de la companyia madrilenya Escena Creativa. A Es Cremat.

 

A les 17:45h i a les 18:45h, “Años Luz” premi FETEN 2017 a la millor proposta plàstica a càrrec de la companyia asturiana Luz, Micro y Punto. Al Teatre.

 

A les 18h, “Cançons i danses” animació infantil a càrrec de Cucorba. A la Plaça Major.

 

A les 20h, “Oopart”, espectacle de cloenda de circ i teatre a càrrec de la companyia andalusa Tresperte. Al Polieportiu.

 

Consulta el programa de les festes