divendres, 2. desembre 2022
ca es en de
ca es en de

L’hivern a Mallorca: una estampa immillorable

l-hivern-a-mallorca-una-estampa-immillorable

Pobles:

 

Els diferents municipis de l’illa de Mallorca es tornen més accessibles a l’hivern mallorquí. Els pobles es buiden, i és durant l’hivern quan els mallorquins es tornen més accessibles, i Mallorca més autèntica.

 

Us recomanam visitar algun dels pobles de la Serra de Tramuntana, com ara Valldemossa, Sóller, Deià o Escorca, i contemplar les magnífiques vistes que ofereixen.

 

També podeu anar a algun dels municipis de la costa, ara buids, i passejar per alguna de les seves cales o platges: és a l’hivern quan les trobareu més salvatges, més verges que mai.

 

 

Gastronomia:

 

És durant l’hivern quan podreu gaudir de la millor gastronomia de Mallorca. Els plats calents, anomenats “de cullera”, són els protagonistes: no us perdeu l’arròs brut, les sopes mallorquines ni el frit de matances.

 

I és que és durant el desembre quan es du a terme aquesta tradició mallorquina tan arrelada: la matança del porc, que encara es realitza de manera tradicional per part de moltes famílies.

 

I, si sou per aquí a principis de desembre, no us perdeu la Fira de Sant Tomàs i Mostra de Matances de Sineu, on podreu trobar i comprar els principals productes derivats de les matances, en especial la popular sobrassada.

 

 

Excursionisme:

 

Durant els mesos d’hivern, quan la calor deixa d’apretar, es poden realitzar les millors excursions a Mallorca. És la Serra de Tramuntana la que ofereix les excursions més populars, en especial la de la Ruta de la Pedra en Sec, que travessa tota la serralada.

 

Però també val la pena apropar-se a la Serra de Llevant, o visitar la costa, on podreu trobar les cales i platges més boniques i en el seu estat més verge.

 

També és típica d’aquesta època l’excursió a les fonts Ufanes, una zona qualificada d'Àrea Natural d'Especial Interès pel fet que es tracta d'una font que brolla de forma intermitent en funció de l'acumulació de les aigües pluvials del Puig Tomir.

 

Un curiós fenomen que atreu cada hivern a milers de mallorquins i visitants.

 

 

 

   Més informació sobre el municipi aquí