ca es en de

Bunyola

bunyola

 

 

Bunyola és un municipi situat a la Serra de Tramuntana

 

Limita amb els pobles de Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Alaró, Santa Maria del Camí, Marratxí i Palma. Consta de diferents nuclis urbans entre els que s’hi troben la vila de Bunyola, Orient, Palmanyola o La Coma i alberga alguns indrets interessants com el bosc de Sa Comuna o les possessions de Raixa, Son Termes o Alfabia, entre altres.

 

El seu nom prové de la regió àrab de Bunyûla-Mûsû, que incloïa alguns municipis veïns. La economia de Bunyola ha estat sempre molt lligada als recursos de la muntanya. Dels arbres se’n treia llenya i carbó, als hiverns s’acumulava gel a les cases de neu, extreien oli i olives de les oliveres ii també es caçaven tords amb xarxes. Actualment Bunyola és una aturada comú de les rutes cicloturístiques que recorren la Serra de Tramuntana.

 

Bunyola celebra les seves festes per Sant Mateu a la meitat del més de setembre. Per la seva part, Orient les celebra el dia de Sant Jordi, mentre que Palmanyola ho fa el dia de la Mare de Déu d’Agost.

 

Bunyola celebra dos mercats tradicionals setmanals: un el dimecres i l’altre el diumenge.

 

 

 

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Bunyola

 • Géiser Festival de Primavera

  Géiser Festival de Primavera

  Géiser, que compta amb un Festival de Primavera i de Tardor, està concebut com un festival únic amb un concepte i format innovador. Neix durant la tardor del 2020 com a resposta a la necessitat d’adaptar-se a les normatives derivades de la Covid-19 per tal de poder seguir oferint música en directe i promovent sempre la #culturasegura.

  Veure »
 • Géiser Market - Mallorca Crea

  Géiser Market - Mallorca Crea

  Creadors, artistes i artesans de l’illa de Mallorca es donen cita els mesos de maig i juny a la possessió de Son Amar, i ho fan en el marc del Festival Géiser. L’esdeveniment musical incorpora una zona market en aquesta edició de primavera amb l’objectiu de posar en valor de la tasca del creador, del “fet a mà i el “fet a ca nostra”.

  Veure »
 • Festes de Sant Mateu a Bunyola

  Festes de Sant Mateu a Bunyola

  A meitat del mes de setembre, el poble de Bunyola celebra les festes de Sant Mateu. Durant les dues setmanes prèvies al dia del sant patró, celebrat el 21 de setembre, el poble acull ...

  Veure »
 • Festival de Música de Bunyola

  Festival de Música de Bunyola

  El Festival de Música de Bunyola va néixer el 1985 i està organitzat per l'Ajuntament de Bunyola. Cada any convida prestigiosos solistes i formacions de música clàssica...

  Veure »
 • Fira de Muntanya a Bunyola

  Fira de Muntanya a Bunyola

  Com a poble de muntanya, a Bunyola li agrada mostrar la seva riquesa forestal, una de les més extenses de Mallorca: Sa Comuna de Bunyola. És per això que enguany el Consistori s'ha plantejat l'objectiu...

  Veure »