dissabte 25 novembre 2017
ca es en de
ca es en de

Felanitx

A la comarca del Migjorn hi trobam el municipi de Felanitx, format per Felanitx vila i diverses localitats i alqueries entre els que destaca el port de Portocolom i els nuclis de s’Horta i Ca’s Concos. Limita amb altres municipis del Migjorn (Santanyí, Campos), del Pla (Porreres, Vilafranca de Bonany) i també del Llevant (Manacor). El nom de Felanitx té origen llatí i deriva de la paraula “Fenales”, que significa camps d’ordi. Actualment, la població de Felanitx supera els 17.000 habitants, sent la vila de Felanitx i Portocolom els nuclis més poblats. Agricultura, ramaderia i sector serveis es reparteixen el pes d’un municipi que es resisteix a ser devorat pel turisme.

 

Felanitx és conegut a tot Mallorca per les festes de Sant Agustí, també conegudes com “Es Cosso”, per ser la penya més popular de totes les participants. També destaquen les festes de Santa Margalida i les de la Mare de Déu del Carme a Portocolom. Felanitx celebra fira per maig, per Sant Miquel i també una fira temàtica dedicada al pebre bord.

 

El mercat setmanal de Felanitx es celebra el diumenge, mentre que a Portocolom n’hi ha el dissabte i el dimarts.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Felanitx

  • Fira del Pebre Bord a Felanitx

    Fira del Pebre Bord a Felanitx

    La Fira del pebre bord és la darrera fira de l’any a Felanitx. Tradicionalment aquesta fira marcava l’inici de la temporada de matances i era el moment adequat per comprar pebre bord,...

    Veure »