ca es en de

Lloseta

lloseta

 

Lloseta és un municipi ubicat al centre de la comarca d'Es Raiguer mallorquí

 

Alaró, Mancor, Selva, Inca i Binissalem són els municipis que hi limiten. L’origen del nom de Lloseta podria provenir del mot mossàrab llosada, encara que d'altres teories apunten un origen llatí. Lloseta va formar part administrativament de Binissalem fins a mitjans del segle XIX. Actualment, la seva població s'apropa als 5.700 habitants.

 

Lloseta ha gaudit històricament d’una activitat econòmica variada. L’activitat agrícola (ametllers, garrovers, oliveres) va deixar lloc a l’activitat industrial, gràcies en part a la connexió ferroviària. Calçat, pastisseria, teles de llengües o ciment es troben entre els productes típics de Lloseta.

 

Lloseta és coneguda per la romeria del Cocó, una de les més visitades del centre de l’illa en temps de Pasqua. Les festes patronals se celebren en motiu de la Mare de Déu el 8 de setembre. En qüestió firaire, Lloseta destaca per la fira de la sabata i l’artesania, que posa en valor la indústria local.

 

El mercat setmanal de Lloseta se celebra el dissabte.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Lloseta

  • Fira de la sabata i l'artesania de Lloseta

    Fira de la sabata i l'artesania de Lloseta

    El poble de Lloseta ret homenatge cada any a una de les seves indústries tradicionals i celebra a començaments del mes de juny la Fira de la sabata i l’artesania. Hi participen desenes d’artesans, sabaters d’ofici, mestres i empreses del sector de tot Mallorca

    Veure »