ca es en de

Petra

petra

 

Petra és un petit municipi que pertany a la comarca del pla de Mallorca i és un exemple paradigmàtic de poble mallorquí d‘interior.

 

Envolten Petra els municipis de Vilafranca de Bonany, Sant Joan, Sineu, Ariany, Santa Margalida, Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Manacor.

 

Curiosament, Petra va ser un dels districtes en què Mallorca va quedar dividida després de la conquesta, però el seu territori es va anar escapçant amb el temps en altres municipis, i va ser Ariany, el 1982, el darrer a emancipar-se. La població del poble de Petra s'apropa actualment als 2.700 habitants.

 

La seva economia ha estat tradicionalment lligada al camp, tant als conreus com a la maquinària agrícola. L'extracció de marès també és un dels punts destacats del municipi, cal recordar que el nom de Petra significa pedra, i té orígen romà.

 

Petra celebra la seva fira durant la segona meitat del mes de setembre, el tercer dissabte. Justament el diumenge següent a la fira se celebra una festa homenatge al Pare Serra, amb desfilada de carrosses i ofrena floral. Altres festes destacades del municipi són Sant Antoni, Santa Praxedis, l'anada a Son Serra a carro i la Mostra d’Art i Empresa de finals d’octubre.

 

 

El mercat setmanal de Petra se celebra els dimecres al carrer de l'Hospital.

 

 

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Petra

 • Fira de Petra

  Fira de Petra

  La fira de Petra es celebra el dissabte anterior al tercer diumenge del mes de setembre. Es tracta d’un esdeveniment que omple la plaça del poble i els carrers del voltant de distints tipus de paradetes, ...

  Veure »
 • Mostra d'Art i Empresa a Petra

  Mostra d'Art i Empresa a Petra

  La Mostra d’Art i Empresa de Petra és el gran esdeveniment de promoció de l'economia de Petra. Des dels finals dels anys 80, Petra organitza aquesta mostra per la tardor ...

  Veure »
 • Festes de Nadal a Petra

  Festes de Nadal a Petra

  Les festes de Nadal de Petra duen al poble tot tipus d'activitats culturals, religioses i populars al poble, des d'inicis del mes de desembre i fins a ben entrat el mes de gener.

  Veure »