dissabte 25 novembre 2017
ca es en de
ca es en de

Pollença

pollenca

Pollença és el municipi de Mallorca situat a l’extrem nord de l’illa.

 

Es situa en el punt més septentrional de la Serra de Tramuntana i compta amb una població de més de 16.000 habitants.

 

En el municipi de Pollença s’hi troben tres nuclis urbans: Pollença poble a l’interior, el Port de Pollença a la badia i Cala Sant Vicenç a la costa nord.

 

Del municipi també destaca la península de Formentor, punt geogràfic de referència i de gran bellesa. Limita amb els termes municipals de Sa Pobla, Alcudia, Campanet i Escorca. El poble te els seus origens en el s. XIII, però municipi de Pollença hereta el nom de l’assentament romà de Pollentia, situat a Alcudia, però que influí en la toponímia de la zona.

 

Pollença disposa d’un important atractiu turístic, no de bades és el municipi mallorquí amb més quilometres costaners.

 

A Pollença es celebra una de les festes més conegudes de Mallorca: Les festes de la Patrona, que tenen el seu punt àlgid en el simulacre dels moros i cristians, una festa plena de sentiment, punt de referència del calendari de molts de pollencins.

 

Altres grans festes del municipi de Pollença son les festes de Sant Antoni, la Setmana Santa amb l’espectacular Davallament de Divendres Sant, el Corpus Cristi amb la processó de les Àguiles i Sant Joan Pelós i les festes de la Verge del Carme i de Sant Pere al Port de Pollença. La fira de Pollença es celebra el mes de novembre i els darrers anys el poble ha guanyat reconeixament amb la Fira del Vi.

 

El mercat setmanal de Pollença es celebra el diumenge dematí als carrers del centre i el del Port de Pollença es celebra el dimecres. 

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Pollença

 • Festival de Música a Pollença

  Festival de Música a Pollença

  El Festival de Pollença és una de les cites anuals obligades pels amants de la música a Mallorca. Artistes i formacions de tot el món arriben a Pollença el mes d’agost

  Veure »
 • Fira del Vi a Pollença

  Fira del Vi a Pollença

  La Fira del Vi de Pollença promociona cada any els vins de les bodegues mallorquines des del 2004. Una mostra organitzada per la Associació Vi Primitiu de Pollença amb col·laboració de l’Ajuntament de Pollença, que posa en valor la bona feina que les bodegues mallorquines.

  Veure »
 • Tastiu a Cala Sant Vicenç (Pollença)

  Tastiu a Cala Sant Vicenç (Pollença)

  Tastiu és una petita fira de cerveses artesanes que es celebra a Cala Sant Vicenç a principis d’estiu. En ella es pot tastar una selecció de cerveses artesanes, menjar als food trucks i gaudir de música en directe.

  Veure »
 • Festes de la Cala de Sant Vicenç

  Festes de la Cala de Sant Vicenç

  El nucli costaner de Cala Sant Vicenç, en el municipi de Pollença, celebra les seves festes d'estiu ben entrat el mes d'agost. Es tracta d'unes festes on no hi solen faltar activitats t

  Veure »
 • Fira d'Artesania a Pollença

  Fira d'Artesania a Pollença

  Pollença celebra el mes de novembre la seva fira més tradicional. La Fira de tardor de Pollença és principalment una fira artesana i agrícola, molt arrelada al producte local....

   

  Veure »
 • Festes de Sant Pere al Port de Pollença

  Festes de Sant Pere al Port de Pollença

  Sant Pere és el patró dels pescadors. Per aquesta raó, una localitat tan vinculada a la mar com el Port de Pollença, celebra uns dies de festa als voltants de la festivitat, el 29 de juny. Durant aquests dies aquest nucli pollencí alberga un mercat mariner

  Veure »