dissabte 25 novembre 2017
ca es en de
ca es en de

Porreres

Porreres és un dels pobles més grans i més poblats de la comarca del Pla de Mallorca. Actualment hi viuen més de 5.000 habitants. Limita amb pobles com Montuïri, Sant Joan, Felanitx, Campos i Vilafranca. Porreres reb el seu nom d’un cavaller català que participà a la conquesta de Mallorca: Guillem de Porrera, sent Porrera un poble de la comarca del Priorat de Tarragona, actualment molt més petit que Porreres. Aquest cavaller va rebre algunes de les terres i alqueries que formen part del municipi. Porreres ha estat durant anys un poble agrícola, ja que les seves terres permeten el cultiu de blat, ametlla, vinya i el seu fruit estrella: l’albercoc, que compta amb fira pròpia.

 

Porreres celebra les seves festes populars per Sant Roc, a meitat del mes d’agost. Els darreres anys Porreres ha destacat pels concerts celebrats al parc de n’Hevereta, amb presència d’artistes reconeguts. Els seus patrons son Sant Joan Baptista i Sant Joan Evangelista. Entre altres festes, destaca de Porreres la celebració de la fira de la música, la diada ecològica, la fira i el firó de tardor i les festes de Monti-Sion.

 

El seu mercat setmanal de Porreres es celebra el dimarts, gran part d’ell a la Plaça de la Vila.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Porreres

 • Festes de Sant Roc a Porreres

  Festes de Sant Roc a Porreres

  Durant una setmana, Porreres celebra les seves festes d’estiu amb motiu del dia de Sant Roc, el 16 d’agost. Es tracta d’unes festes de referència en el pla mallorquí,

  Veure »
 • Fira de l'albercoc a Porreres

  Fira de l'albercoc a Porreres

  L’albercoc és el fruit per excel·lència de Porreres i es per això que des del 2013 el poble li dedica una fira. Aquesta es celebra un horabaixa de dissabte del mes de juny, que cap any és el mateix perquè depèn del punt de maduració del fruit.

  Veure »
 • Festes de Sant Joan a Porreres

  Festes de Sant Joan a Porreres

  El poble de Porrers compta amb dos patrons: Sant Joan Evangelista i Sant Joan Baptista. Per commemorar la festivitat del segon, Porreres celebra distintes activitats durant el mes de juny, coincidint amb el final de curs escolar i el final de les competicions esportives.

  Veure »
 • Fira de Tardor i Firó a Porreres

  Fira de Tardor i Firó a Porreres

  La fira de tardor de Porreres és una de les fires més longeves i tradicionals de Mallorca. Es celebra el segon diumenge després de Sant Lluc. Artesania, animals, maquinaria agrícola...

  Veure »