ca es en de

Sant Llorenç des Cardassar

Sant Llorenç des Cardassar és un municipi que pertany a la comarca del Llevant mallorquí. Limita amb els municipis de Petra, Artà, Son Servera i Manacor, de qui va aconseguir independitzar-se a finals del segle XIX. Cinc localitats donen forma a aquest municipi: Sant Llorenç, Son Carrió, Sa Coma, S’Illot i Cala Millor. Sant Llorenç des Cardassar ha vist veure creixer la seva població de forma significativa durant els darrers 50 anys i actualment té més de 8.000 habitants, sent Sant Llorenç vila i Sa Coma les localitats més poblades. La economia també ha estat protagonista de grans canvis en aquest municipi, i si bé històricament havia tengut un caràcter agrícola, ara s’ha convertit a una economia de sector terciari impulsada pel turisme de les localitats costeres de Sa Coma, S’Illot i Cala Millor.

 

Sant Llorenç des Cardassar celebra dues festes propies durant el mes d’agost: les festes patronals de Sant Llorenç i la festa de la Mare de Deu trobada. Sant Antoni i Pasqua son altres de les festes destacades d’aquest municipi. En quant a fires, Sant Llorenç destaca per la seva fira del bolet, celebrada a finals de tardor, i la fira nocturna gastronòmica de s’Estació, en temporada estival.

 

El mercat setmanal de Sant Llorenç des Cardassar es celebra el dijous a la Plaça de l’Església i el carrer Major.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sant Llorenç des Cardassar

 • Fira ramadera de Son Carrió

  Fira ramadera de Son Carrió

  Les festes de Son Carrió, en el municipi de Sant Llorenç des Cardassar, es celebren el mes de maig en plena primavera. Consta de distints dies amb activitats variades que tenen´...

  Veure »
 • Festes de sa Coma (Sant Llorenç)

  Festes de sa Coma (Sant Llorenç)

  La localitat costanera de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar, celebra la seves festes d’estiu cada any la tercera setmana de juliol. Es tracta d’una fita plena d’activitats esportives i culturals.

   

  Veure »