ca es en de

Santa Eugènia

santa-eugenia

 

El municipi de Santa Eugènia es troba la comarca d'Es Pla de Mallorca.

 

Se situa a pocs quilòmetres de Palma, amb la qual limita físicament. També comparteix frontera amb els municipis de Consell, Algaida, Sencelles i Santa Maria del Camí, de què va formar part administrativament fins al s. XIX.

 

El nom de Santa Eugènia prové del senyor de l’alqueria que es va acabar convertint amb poble: Bernat de Santa Eugènia. Actualment el municipi té una població que supera en poc els 1.600 habitants, que es reparteixen entre la vila i petites alqueries. L’agricultura, d'una banda, en què hi destaca el blat, les vinyes i el llegum, i la construcció, de l'altra, en són els principals motors econòmics.

 

Santa Eugènia celebra les seves festes el mes d’agost i a l’estiu també hi ha esdeveniments com la Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia. La fira tradicional del poble, la Fira Agrícola i Ramadera de Santa Eugènia, en canvi, se celebra a la primavera, a meitats del mes d'abril.

 

El mercat setmanal de Santa Eugènia té lloc el dissabte.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Santa Eugènia

 • Carnaval a Santa Eugènia

  Tots els anys, Santa Eugènia convoca tant grans com petits a participar de sa rua de Carnaval. Una cita anual amb la imaginació i la disbauxa que repta els taujans i taujanes a fer-se amb una disfressa i sortir al carrer.

  Veure »
 • Dia de les Illes Balears a Santa Eugènia

  Dia de les Illes Balears a Santa Eugènia

  El Dia de les Illes Balears és la festa oficial de la Comunitat Autònoma. Se celebra cada any l'1 de març i commemora la data en què va entrar en vigor l'Estatut d'autonomia de 1983, que coincideix també amb la data de la seva última reforma, l'any 2007.

   

  Veure »
 • Festes d'estiu a Santa Eugènia

  Festes d'estiu a Santa Eugènia

  Cada estiu, durant la primera setmana del mes d’agost, Santa Eugènia celebra les seves festes patronals. Unes festes que compten amb un programa d’activitats ple de concerts...

  Veure »