ca es en de

Santanyí

En el punt més meridional de Mallorca i recorrent la costa pel sud-oest es troba el municipi de Santanyí. Aquest municipi limita amb Ses Salines, Campos i Felanitx i pertany a la comarca del Migjorn. Santanyí posseeix una desena de nuclis urbans, entre els que destaquen el poble de Santanyí i les localitats turístiques costaneres de Cala Figuera, Portopetro i Cala d’Or, essent aquesta la més poblada del municipi. En conjunt, la població del municipi de Santanyí suma una mica més de 11.000 habitants. El nom de Santanyí deriva del llatí Sancti Agnini, que significa ovella santa, i aquest animal és encara avui en dia la imatge de l’emblema del municipi. El turisme és el gran motor de la economia de Santanyí gràcies a la seva extensa costa, però en ella també s’hi poden trobar espais naturals com el Parc Natural de Mondragó. La pedra ha estat també un altre dels aspectes importants de la economia del municipi.

 

Algunes de les fires destacades de Santanyí son la fira de tardor, la nit de l’art Cana l’Art o la fira pagesa de s’Alqueria Blanca. Les festes més destacades de Santanyí es celebren per Sant Jaume i Sant Andreu, mentre que Cala d’Or celebra la seva el dia de la Mare de Déu d’Agost, Calonge la celebra per Sant Miquel i Cala Figuera pel Carme.

 

Santanyí celebra dos mercats setmanals, un dimecres i l’altre el dissabte. Altres mercats destacats del municipi son el de Es Llombards i Calonge (dijous) i el de s’Alqueria Blanca (dimarts).

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Santanyí

 • Festa des Tondre a Es Llombards

  Festa des Tondre a Es Llombards

  La Festa des Tondre es celebra cada primer diumenge de maig al nucli urbà de Es Llombarts, a Santanyí. Es tracta d’una celebració que reivindica el tondre d’ovelles més tradicional, com ho feien a l’antiga: amb tisores.

  Veure »
 • Canal'Art Santanyí

  Canal’Art és la nit de l’art de Santanyi. En aquesta vetllada artística, les galeries d’art i també altres indrets del poble obren les seves portes per exposar les obres d’artistes locals i de les proximitats del municipi.

  Veure »
 • Fira d'oportunitats i estocs de Santanyí

  Fira d'oportunitats i estocs de Santanyí

  Les millors rebaixes dels comerciants de Santanyí les podeu trobar a la fira d’estocs i oportunitats. Es tracta d’una fira principalment tèxtil, on les botigues alliberen els seus magatzems posant a la venta la roba i els productes de la temporada recent a preus bastant rebaixats. 

  Veure »
 • Setmana gastronòmica de Santanyí

  La Setmana Gastronòmica de Santanyí és un esdeveniment pensat per promocionar els comerços restauradors del municipi que durant una setmana preparen menús per a donar a conèixer les seves especialitats.

  Veure »
 • Festes de Sant Jaume a Santanyí

  Festes de Sant Jaume a Santanyí

  Santanyí celebra les seves festes d’estiu per Sant Jaume. El programa acostuma a estar farcit de propostes ben estiuenques, com revetlles, espectacles i activitats per als més joves.

  Veure »
 • Festes de Sant Miquel a Calonge

  Festes de Sant Miquel a Calonge

  El poble de Calonge, en el municipi de Santanyi, celebra cada any les festes de Sant Miquel durant el setembre. A partir de la segona meitat de mes, l’ajuntament i col·lectius del poble organitzen ...

  Veure »
 • Festes i Mercats de Nadal a Santanyí

  Festes i Mercats de Nadal a Santanyí

  Amb l’arribada de Nadal, els diversos pobles que configuren el municipi de Santanyí celebren mercadets de nadal plens de decoracions, dolços i complements nadalencs. Porto Petro, Santanyí, l’Alqueria Blanca,...

  Veure »
 • Fira de tardor de Santanyí

  Fira de tardor de Santanyí

  Santanyí celebra cada any la seva fira de tardor un dissabte de la segona meitat del mes d’octubre. Es tracta d’una fira on la tradició i l’artesania tenen un pes important...

  Veure »
 • Festes de Sant Joan a Portopetro

  Festes de Sant Joan a Portopetro

  El nucli costaner de Portopetro, a Santanyí, celebra cada any les festes de Sant Joan. Aquesta localitat aposta per unes celebracions humils, amb un sopar a la fresca el dia de la revetlla, missa el dia de Sant Joan i diferents activitats,

  Veure »