ca es en de

Sencelles

Els petits i poc poblats pobles de Sencelles són el seu principal atractiu turístic

Sencelles està situat al centre geogràfic de l'illa, a 25 km de Palma. Està conformat per nuclis de petits i petits poblats que són el seu principal atractiu per als turistes.

 

De fet, a Sencelles es pot veure el concepte de poble de pobles, ja que el municipi de Sencelles inclou les poblacions de Ruberts, Jornets, Cascanar, Sonarrossa i Biniali. Aquestes poblacions són els últims llocs on es pot observar l'arquitectura rural i tradicional de Mallorca. Anteriorment van ser nuclears saludables i en auge per l'activitat agrícola, principalment el cultiu de vi, però una plaga a finals del segle XIX va fer que es despoblaran.

 

L'època talaiòtica ha deixat moltes traces al municipi, sent la més important el poblat talaiòtic de Son Fred. Un altre dels llocs més destacats de la zona és el nucli històric de Ruberts, una petita aldea que era agrària i situada en una colina, de traçat irregular.
 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sencelles

 • Fira de Maig de Sencelles

  Fira de Maig de Sencelles

  Al maig se celebra la ja tradicional Fira de Sencelles. Tot i que el dia més important és el diumenge, divendres i dissabte també se solen desenvolupar activitats...

  Veure »
 • Fira de Biniali

  Fira de Biniali

  El primer dissabte de juny Biniali, celebra la Fira de Biniali 2022 amb moltes activitats programades; gastronomia, jocs, rutes culturals, 

  Veure »