dissabte 25 novembre 2017
ca es en de
ca es en de

Sineu

Sineu és un dels municipis més característics de la Mancomunitat del Pla de Mallorca. Antigament l’extensió del municipi incluia Lloret de Vistalegre i Sant Joan. Sineu es troba rodejat de pobles del pla de Mallorca. Limita amb Costitx, Maria de la Salut, Llubí, Ariany, Petra i els esmentats Lloret i Sant Joan. Al nord limita amb Inca, la capital de la comarca de Es Raiguer. L’origen etimològic de Sineu es relaciona sovint amb el d’un poble del temps dels romans. Actualment, el municipi de Sineu té més de 3.600 habitants, una xifra que ha augmentat durant les darreres dècades després de patir una crisis demogràfica durant el final del segle XX. A Sineu hi trobam una economia diversificada. L’agricultura continua sent important i el seu mercat setmanal és dels més potents de la illa. També gaudeix d’activitat industrial focalitzada a un polígon i en l’activitat dels menestrals mentre que el sector serveis destaca pels restaurants i la oferta de turisme d’interior.

 

Sineu destaca per la seva fira de primavera, una de les més antigues de l’illa, i que juntament amb les festes de Sant Marc concentren a Sineu gran part de l’activitat del Pla de Mallorca per unes setmanes. Altra fira important és la mostra matancera per Sant Tomàs. Les festes més destacades del municipi son les festes de la Mare de Déu d’agost, que inclouen la festa de Es Much així com la Setmana Santa, amb una de les processions més destacades de Mallorca.

 

El mercat setmanal de Sineu es celebra el dimecres i és un dels més visitats de l’illa.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sineu

 • Mercat a Sineu

  Mercat a Sineu

  Sens dubte, el que has de visitar és el mercat de Sineu. Qualsevol dimecres de l’any és un bon dia per apropar-t’hi, sigui en cotxe o en tren, i descobrir l’ambient d’aquest mercat que prové de temps immemorial.

  Veure »
 • Fira de Sant Tomàs i Mostra de Matances

  Fira de Sant Tomàs i Mostra de Matances

  Desembre es temps de matances. Sineu és un poble arrelat a les tradicions i per això celebra una mostra matancera durant la fira de Sant Tomàs. En aquesta fira es pot observar la tècnica d’elaboració de sobrassades i botifarrons, ...

  Veure »
 • Festes de Sant Marc i fira de maig a Sineu

  Festes de Sant Marc i fira de maig a Sineu

  La Fira de maig de Sineu, datada el 1318, te l’honor de ser la fira més antiga de Mallorca. Es celebra cada any poc després de les festes de Sant Marc, patró del poble. Es tracta d’una fira agrícola, ramadera i artesanal.

  Veure »