diumenge, 17. octubre 2021
ca es en de
ca es en de

Sineu

sineu

 

 

Sineu és un dels municipis més característics de la Mancomunitat del Pla de Mallorca.

 

Antigament l’extensió del municipi incloia Lloret de Vistalegre i Sant Joan. Sineu es troba al cor del Pla de Mallorca, ben envoltat de pobles. Limita amb Costitx, Maria de la Salut, Llubí, Ariany, Petra i els esmentats Lloret i Sant Joan. Al nord, limita amb Inca, la capital de la comarca d'Es Raiguer.

 

L’origen etimològic de Sineu es relaciona sovint amb el d’un poble del temps dels romans. Actualment, el municipi de Sineu té més de 3.600 habitants, una xifra que ha augmentat durant les darreres dècades després de patir una crisi demogràfica durant el final del segle XX.

 

A Sineu hi trobam una economia diversificada. L’agricultura continua sent important i el seu mercat setmanal és dels més potents de la illa. També gaudeix d’activitat industrial, focalitzada a un polígon, i hi perviu l'activitat dels menestrals, mentre que dins el sector serveis hi destaca per la variada oferta de restaurants i de turisme d’interior.

 

Sineu sobresurt per la seva Fira de Maig, una de les més antigues de l’illa, i que juntament amb les festes de Sant Marc concentren a Sineu gran part de l’activitat firera del Pla de Mallorca per unes setmanes.

 

Una altra fira important és la mostra matancera per Sant Tomàs. Les festes més destacades del municipi son les festes de la Mare de Déu d’Agost, que inclouen la festa de Es Much, així com la Setmana Santa, amb una de les processons més destacades de Mallorca.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Sineu

 • Mercat a Sineu

  Mercat a Sineu

  Sens dubte, el que has de visitar és el mercat de Sineu. Qualsevol dimecres de l’any és un bon dia per apropar-t’hi, sigui en cotxe o en tren, i descobrir l’ambient d’aquest mercat que prové de temps immemorial.

  Veure »
 • Jornades de Cultura, Gastronomia i Producte Local a Sineu

  Jornades de Cultura, Gastronomia i Producte Local a Sineu

  Les Jornades de Cultura, Gastronomia i Producte Local conjuguen una programació cultural per a tots els públics, que compta amb exposicions, música, cercaviles i dos mercadets d’artesania, producte local i de segona mà, amb un conjunt de propostes per degustar un catàleg de menús especials  de tardor i hivern que oferiran més d’una dotzena de locals de restauració.

  Veure »
 • Mercat "Nadal Fet-a-mà" a Sineu

  Mercat "Nadal Fet-a-mà" a Sineu

  Dur a terme un consum responsable, de producte local i potenciant el comerç de proximitat per Nadal sembla cada vegada menys difícil gràcies a la proliferació dels mercats artesanals...

  Veure »
 • Festes de Sant Antoni a Sineu

  Festes de Sant Antoni a Sineu

  Quan tot just hem acomiadat les festes de Nadal i Reis, Sineu dóna la benvinguda a una de la celebracions més arrelades de la cultura mallorquina: Sant Antoni...

  Veure »
 • Festes de Sant Marc i Fira de Maig a Sineu

  Festes de Sant Marc i Fira de Maig a Sineu

  La Fira de maig de Sineu, que data del 1318, té l’honor de ser la fira més antiga de Mallorca. Se celebra cada any poc després de les festes de Sant Marc, patró del poble. Es tracta d’una fira agrícola, ramadera i artesanal.

  Veure »
 • Sant Jordi a Sineu

  Sant Jordi a Sineu

  Tot i que enguany ens agafa confinats, hi ha molts de pobles de Mallorca que no volen deixar passar l'oportunitat de celebrar el Dia del Llibre, Sant Jordi, que se celebra el 23 d'abril.

  Veure »
 • Festival Internacional de Música Clàssica de Sineu

  Festival Internacional de Música Clàssica de Sineu

  L’Ajuntament de Sineu i Alma Concerts coorganitzen el II Festival Internacional de Música Clàssica de Sineu, un esdeveniment cultural que es desenvolupa durant els mesos de juny i juliol al claustre de Sant Francesc. Es tracta d’una proposta que vol apropar la música clàssica al poble, agermanant Sineu amb el Festival de Música de Deià.

  Veure »

QUE VISITAR A SineuCOM ARRIBAR