ca es en de

Son Servera

son-servera

 

Son Servera és un municipi costaner de la comarca del Llevant, situat al nord-est de l’illa.

 

Consta de quatre nuclis urbans: Son Servera poble, Cala Millor, Cala Bona i Costa dels Pins. En total el municipi acull a més d'11.000 habitants, i Cala Millor i Son Servera els nuclis més poblats. Son Servera agafà el nom d’una de les famílies propietàries de terrenys que ara formen el municipi.

 

El poble no va ser independent fins a ben entrat el segle XIX i durant molt de temps va dependre d’Artà. Actualment, Son Servera, gràcies als seus nuclis urbans de costa, s’ha convertit en un important punt de referència turístic gràcies a platges de gran afluència situades a Cala Bona, Cala Millor i d’altres més allunyades, com Sa Marjal i Es Ribells.

 

Son Servera és un dels pobles mallorquins en què se celebren amb més èmfasi les festes de Sant Antoni. Dimonis, torrades i foguerons protagonitzen aquestes festes que comencen amb la festa de la Troncada, on es recull la llenya per als foguerons.

 

A l’estiu, Son Servera fa festes durant el mes de juny amb les celebracions de Sant Joan i les fires. Altres festes del municipi són les festes de la Mare de Déu dels Àngels a Cala Millor i les Festes de la Verge del Carme a Cala Bona.

 

Son Servera celebra el seu mercat setmanal cada divendres. A Cala Millor també es pot trobar un mercat setmanal entre els mesos de març i octubre.

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Son Servera

 • Fira de la primavera a Son Servera

  Fira de la primavera a Son Servera

  Quan arriba el bon temps, les fires a Mallorca es multipliquen. I Son Servera no n'és una excepció: des del 2019 celebra l'arribada de la primavera amb una nova fira de caire festiu, la Fira de la Primavera de Son Servera.

  Veure »
 • Setmana del Medi Ambient a Son Servera

  Setmana del Medi Ambient a Son Servera

  Son Servera celebra la Fira del Medi Ambient i el seu Firó al primer cap de setmana de juny. La plaça de Sant Joan s'omplirà de productes ecològics. Tampoc hi faltaran les activitats implicades amb la sostenibillitat ...

  Veure »
 • Festes de Sant Joan a Son Servera

  Festes de Sant Joan a Son Servera

  Cada any, Son Servera celebra amb alegria i diversió les festes de Sant Joan, el patró del municipi. Es tracta d’unes festes ben arraigades en el poble, on l’Ajuntament de Son Servera...

  Veure »
 • Festes Populars de Cala Millor

  Festes Populars de Cala Millor

  La localitat costanera de Cala Millor, a Son Servera, celebra cada estiu les seves festes populars al voltant del dia de la Mare de Déu dels Àngels. Aquestes festes destaquen per les seves activitats típicament ...

  Veure »
 • Festes del Turista a Cala Millor

  Festes del Turista a Cala Millor

  La Festa del Turista a Cala Millor consisteix en una setmana d'activitats festives organitzada a finals de setembre amb l'objectiu d'allargar l'activitat turística i comercial de la zona després de l'estiu.

   

  Veure »
 • Fira de la Flor d'Ametler a Son Servera

  Fira de la Flor d'Ametler a Son Servera

  La Fira de la Flor d’Ametler se celebra des de l’any 2010 a Son Servera. Des de ja fa uns anys, té un marcat caràcter tradicional i destaca pel seu interès turístic. Té lloc tots els anys cap al febrer a...

  Veure »

QUE VISITAR A Son Servera