divendres 16 novembre 2018
ca es en de
ca es en de

Ciclop: Festival de Teatre Visual a Sineu

del 14 al 16 de setembre

ciclop-festival-de-teatre-visual-a-sineu

 

El Ciclop Festival és una Fira Teatral de nova creació celebrada a Sineu que va començar la seva trajectòria l’any 2016.

 

Artistes mallorquins, peninsulars i extrangers presenten a Ciclop propostes valentes i seductores, mesclant disciplines com teatre, circ, música, dansa o video.

 

L’Ajuntament de Sineu, el Centre d'Investigació Escènica (C.IN.E.) i el Circ Bover organitzen aquest festival que també inclou tallers i que es celebra per diversos indrets del poble.

 

CICLOP 2018 tendrà França com a país convidat i presentarà la primera coproducció internacional creada a Mallorca

 

El III Festival de Teatre Visual de Sineu, Ciclop 2018, escalfa motors. Se celebrarà els propers 14, 15 i 16 de setembre, i apunta diverses novetats.

La primera novetat serà que el festival presentarà, per primera vegada, una coproducció França / Mallorca / Itàlia que es crearà en residència al C.IN.E.: es tracta del projecte Una escletxa a la ciutat, una peça de teatre d'incògnit dirigida per la companyia Dérézo (França), en col·laboració amb el C.IN.E. i la Compagnia della Quarta (Itàlia). La peça es desenvoluparà als carrers de Sineu i també als de Palma, gràcies a la col·laboració del Teatre Principal. Els intèrprets seran cinc actors italians i cinc de mallorquins, del Laboratori de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB). En acabar la residència i l'estrena a Mallorca, el projecte viatjarà a Bolònia i Milà, on es presentarà, entre d'altres, al Teatro Piccolo, en el marc del Festival Tramedautore.

 

França, país convidat

 

Aquesta coproducció sorgeix seguint la línia del que serà el país convidat d'enguany del festival: França. D'aquest país prové també la companyia Les Invendus, que presentaran al C.IN.E. el seu original espectacle de «dansa malabarejada» Accroche-toi si tu peux. També és francesa la companyia So'ham Bugün, que, després de la seva residència al C.IN.E., presentarà el seu work in progress anomenat Je crois à des choses qui n'ont pas des contours, basat en textos de Victor Hugo.

 

Més participació i teatre comunitari

 

D'altra banda, s'incorpora per primera vegada el projecte social La Nit Més Llarga, un taller de creació teatral per a joves de la Fundació Aldaba i joves de Sineu, que, de la mà de professionals del teatre mallorquí, crearan una peça que serà mostrada al públic dia 16 de setembre.

 

Més novetats seran la incorporació de dues videoinstal·lacions (una al C.IN.E. i una altra a l'Espai Sant Marc) o la primera col·laboració amb el festival d'un artista de Sineu, l'il·lustrador Luis Resines Resi, que dibuixarà en directe durant l'actuació dels palmesans Vaquer per crear un «concert il·lustrat».

 

Es tornaran a celebrar propostes exitoses com el projecte de teatre comunitari Calidoscopi, creat per gent del poble de Sineu, o el correfoc, que tancarà la jornada de dia 15 de setembre. Completaran el festival d'altres propostes de teatre d'objectes, dansa-moviment o dansa aèria, entre d'altres.

 

Ciclop 2018 està organitzat per l'Ajuntament de Sineu, el C.IN.E. i el Circ Bover, i en aquesta edició compta amb el patrocini de la Fundació Mallorca Turisme i la col·laboració, entre d'altres, de l'Institut d'Estudis Baleàrics, l'Institut Français Espagne i l'entitat PIAF, que congrega els francòfons de Mallorca.

 

 

 

 

Més informació...