dimarts, 22. setembre 2020
ca es en de
ca es en de

Circaire: Mostra de circ d'Alcúdia

del 22 d'agost a l'1 d'octubre

circaire-mostra-de-circ-d-alcudia

El Circaire 2020 es reinventa i aposta pel talent local i nacional

 

En un any especialment difícil per als artistes balears, que han sofert cancel·lacions i aplaçaments des del mes de març, el Circaire 2020 ha decidit reinventar-se i posar el focus en el talent local. Després d’ajornar la seva edició del maig, el festival va decidir expandir-se, encabir més projectes de les Illes i celebrar-se durant 5 caps de setmana diferents entre el 22 d’agost i l’1 d’octubre.

 

Serà la cinquena edició de la Mostra de Circ d’Alcúdia, que enguany creix en nombre de propostes locals i en apropament a la societat: a més d’oferir un complet panorama del circ balear, el festival destinarà la major part de la recaptació de taquilla a reforçar els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alcúdia. “No hem dubtat ni un sol moment a seguir programant el Circaire enguany, i més amb aquest nou caire social”, admetia avui la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, durant la presentació del festival a Alcúdia.

 

Aquesta edició de Circaire està organitzada per l’Ajuntament d’Alcúdia i el Circ Bover, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Baleàrics, l’INAEM, el Consell de Mallorca i el Consorci de la Ciutat Romana de Pol·lèntia.

 

“Volem donar protagonisme al Circaire, per això el festival expandit i el Circ Bover tendran un espai a Alcúdia durant tot l’any. Estic segura que fent cultura segura i amb totes les mesures que calen tendrem un bon festival de circ”, segons Antònia Cànaves, regidora de Cultura d’Alcúdia.

 

“Agraïm la valentia de l’Ajuntament d’Alcúdia. No n’hem de tenir por, de la cultura, sempre ha estat, és i serà segura. I ara és el moment de reivindicar-la. Cal seguir nodrint la gent amb espectacles, sobretot els infants, que han passat un any dur i necessiten estímuls”, segons Tià Jordà, director del Festival.

  

Una panoràmica del talent circense balear

 

El Circaire és, tots els anys, un espai de projecció de la creació circense de les Illes Balears. Un objectiu que enguany pren tot el protagonisme, i per això s’ha decidit programar una àmplia panoràmica dels artistes locals, amb un total de 13 espectacles que es podran veure entre el 4 i el 6 de setembre. També serà una companyia mallorquina, Manipulats, l’encarregada d’obrir el festival el 22 d’agost a les 20.00 h davant l’Auditori d’Alcúdia amb el seu espectacle Trot.

 

Banton Circus, Kelly Lanner i Daniel Rossetti, Teatrix, Jesse, Guillem des Tro, La Marciana, Michael Laner i Miqueli Elisabeth, Des-equilibrats, Toto i Flop, Dudu Arnalot i Clownómadas seran els convidats especials del CIRCAIRE BALEAR, que tendrà lloc a les carpes que s’instal·laran al Port d’Alcúdia. A més a més, el nou espectacle del Circ Bover, ÀVOL, posarà el punt i final al festival l’1 d’octubre a l’Auditori d’Alcúdia.  

 

El CIRCAIRE BALEAR es complementarà amb una nova edició de les Jornades Professionals, on les companyies locals rebran formació i capacitació professional (un taller de creació entre el 7 i l’11 de setembre i diversos tallers de producció i distribució el dia 4 de setembre), a més de fer networking, per connectar i trobar col·laboracions per als seus projectes. També inclourà una exposició retrospectiva fotogràfica al Hall de l’Auditori d’Alcúdia per celebrar els 5 anys de Circaire a la vila.

 

Per defendre la cultura en viu, enguany al Circaire també hi haurà més oferta musical: “Hem decidit doblar l’oferta musical i organitzar un ‘minifestival en gran format’ a la plaça de Toros de grups mallorquins, dins el CIRCAIRE BALEAR”, explica Jordà.

 

Els millors espectacles nacionals

 

La Mostra de Circ d’Alcúdia 2020 s’estrena dia 22 d’agost amb el bo i millor del panorama nacional. Entre el 22 i el 30 d’agost, el Pont de la Vila Roja, la Plaça de Toros i l’Auditori d’Alcúdia rebran algunes de les millors produccions nacionals que encara no s’han pogut veure a les Illes. Hi destaca el segon espectacle de la cia. Manolo AlcántaraDéjàVu, una coproducció del Festival GREC de Catalunya, Peix de la companyia catalanobalear Hotel iocandi, Ex Libris, de la companyia catalana Voël o Espera, d’una de les agrupacions nacionals més celebrades, la Compañía de Circo “eia”, Premi de Circ Ciutat de Barcelona i Premi Max 2017.

 

També hi destaca la renombrada companyia Escarlata Circus, que instal·larà la seva carpa al Port per presentar Devoris Causa. Precisament el director d’aquesta companyia, Jordi Aspa (Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i Premio Nacional de Circo del Ministerio de Cultura al Festival Trapezi) ha dirigit l’espectacle Aürt de la cia. mallorquina Des-equilibrats, un dels més arriscats del cicle balear.      

 

   Més informació clicant aquí...

   Més informació sobre el municipi aquí