ca es en de

Dijous Bo a Inca

dia 15 de novembre

dijous-bo-a-inca

 

El Dijous Bo és el mercat més famós de Mallorca. Es celebra el quart dijous després de la festa de Sant Lluc a Inca.

 

Tradicionalment el Dijous Bo ha estat una gran fira en la que participava tota la pagesia mallorquina així com també tot tipus de agents econòmics de l’illa.

 

Els orígens son incerts, però el mercat té més d’un segle de tradició i hi ha teories que situen els seus inicis en la Mallorca musulmana. Actualment, el Dijous Bo és una gran fira als carrers del centre d’Inca, te un caràcter multisectorial i acull un gran programa d’activitats durant la seva celebració.

 

 

Arriba a Inca "la Fira de totes les Fires": el proper dia 15 de novembre se celebra el Dijous Bo

 

Les activitats que anuncien el Dijous Bo, "la Fira de totes les Fires", ja han començat. Divendres, 9 de novembre, serà un dia per als més petits: hi haurà actuació infantil amb el grup de Mel i Sucre a la plaça d’Espanya. També s'inaugurarà l'exposició de l'Arxiu i Museu de l'Educació a la sala de vidre i sala d’exposicions del Claustre de Sant Domingo i una conferència, que precedirà el pregó del Dijous Bo, enguany a càrrec de Tomàs Cueto Amengual. 

 

Dissabte dia 10 se celebraran una visita guiada a les possessions, cercavila amb caparrots i batucada i la Festa del vermut i la tapa, amb música i gastronomia. S'horabaixa hi haurà l'INC’FERNET 2018 amb batucada i malabars a la plaça d’Espanya, foguerons i molt més fins a ben entrada la matinada.

 

Diumenge dia 11 se celebra la Fira del Motor, amb concurs de drift inclòs. També hi trobareu durant tota la jornada la III Fira de la Ciència i la Tecnologia, amb diverses activitats d'experimentació, tallers i divulgació de la ciència a la plaça de Mallorca, que durarà fins a l'endemà. El mateix dia, la celebració solemne i la Revetla d’Inca durà a terme el ball de l’Oferta i el tradicional ball dels Cossiers, amb l'himne de Santa Maria la Major a càrrec de la Unió Musical Inquera. A la sortida, amollada de coloms a càrrec de Derby Mallorca. També se farà la XIX Trobada de Gegants.

 

El dia 14 de novembre, Dimecres Bo, i el dia 15, Dijous Bo, on hi haurà exposició ramadera, exposició de calçat, exposició de motors estacionaris, fabricats des de mitjan segle XIX, i posada en funcionament. També hi trobareu trencadores d'ametla antigues i tast d'ametles mallorquines, el XXVI Concurs Morfològic del Porc Negre Mallorquí, la II Mostra Marinera "Dijous la mar de Bo", exposició de calçat, la III Mostra de l'Ensaïmada, mostra d'empreses i de comerç i el mercat tradicional pagès, amb demostracions de feines del camp i oficis antics. 

 

A les 17.30 h de dia 14 se farà la inauguració del Dijous Bo amb Xeremiers i Revetlers des Puig d’Inca al tall de cinta inaugural. a la plaça del Bestiar. A continuació, animació itinerant pel recorregut del mercat pagès a càrrec dels xeremiers i actuació dels Revetlers des Puig d’Inca, que també animaran la jornada el dia gran, Dijous Bo, amb passacarrers i diferents actuacions.

 

Més informació: Dijous Bo

Facebook Dijous Bo:  aquí

 

BON DIJOUS BO!

 

 

   Més informació clicant aquí...

   Més informació sobre el municipi aquí