ca es en de

Festa i Fira del Meló a Vilafranca de Bonany

dies 1 i 2 de setembre

festa-i-fira-del-melo-a-vilafranca-de-bonany

Vilafranca de Bonany és un poble famós arreu de Mallorca pels seus melons. No es d’extranyar doncs, que cada any organitzi una festa temàtica al voltant d’aquest fruit.

 

D’aquesta manera el primer cap de setmana de setembre, Vilafranca s’omple d’activitats que tenen en el meló el seu element central, així com una fira multisectorial el diumenge.

 

Destaquen d’aquestes celebracions els concursos de meló més gros i el de millor qualitat.

La fira i festa del Meló arriba a Vilafranca amb múltiples activitats per a totes les edats

 

La fira i festa del Meló a Vilafranca de Bonany començarà a animar-se dia 30 d'agost amb el concurs de menjar meló a la plaça Tomeu Penya, amb premis per als millors menjadors.

 

Divendres dia 31 d'agost se celebren les Minimelompíades 2018 al Parc Josep Maria Llompart, amb proves olímpiques amb el meló com a protagonista dirigides a nins i nines de 6 a 13 anys. En acabar se celebra la fira "Tothom a la fresca" a la plaça Major, un espai de mostra de feines i activitats domèstiques tradicionals com cordar cadires, fer llatra, siurells, etc. També hi haurà un espai de rondalles, contes, jocs, música i instruments tradicionals. La Nit dels Melòmans tancarà la jornada.

 

Dissabte 1 de setembre se celebra la XLVIII Festa del Meló, amb concentració de maquinària a ràdio control, relleu de quintada i liurament de la banya de boc, campionat de la Festa del Meló i campionat balear de cans llebrers amb llebre mecànica, carrera de muntanya al Puig de Bonany, i, a les 19h, obertura del Firó Nocturn amb mostra d'artesania i productes locals, a més de l'obertura de l XV Certamen de Cossiols.

 

També hi haurà exhibició i espectacle eqüestre, la primera Nit del Meló Art, festa de llanternes i l'espectacle pirotècnic Melofoc, festa de ball en línia i revetla amb Géminis i Tomeu Penya.

 

Diumenge dia 2 se celebra la XXV Fira del Meló, amb tot un seguit de mostres i exposicions diverses, espai infantil, passacarrers amb la colla dels xeremies, i el gran concurs per optar al premi XVIII Meló de Qualitat Vilafranca 2018, que anirà seguit del concurs per escollir el Meló més Gros, tot un clàssic de la fira.

 

 

   Consulta el programa de les festes

   Més informació sobre el municipi aquí