ca es en de

Festes d'estiu a Valldemossa

del 18 de juliol al 31 d'agost

festes-d-estiu-a-valldemossa

 

La festa de la Beata se celebra el 28 de juliol i durant una setmana té lloc tot un seguit d’activitats entre les quals destaca especialment la cavalcada de la “Beateta“. És la festa més esperada i sentida pels valldemossins.

 

A més, per aquestes dates es desplacen al poble una gran quantitat de persones d’arreu de Mallorca. Es fan cercaviles i tota la gent canta les cançons més tradicionals, especialment Sor Tomasseta, en honor a Santa Catalina Thomàs.

 

A les places del poble els que participen a la festa ballen boleros mallorquins: el ball tradicional. Els assistents que acompanyen la cavalcada van vestits de pagès i els nens que van dins dels carros llancen confeti i caramels al públic.

 

 

Valldemossa dóna la benvinguda a les seves festes d'estiu 2018: La Beata, Mare de Déu i Sant Bartomeu

 

Quan arriba el mes de juliol, la festa comença a ensumar-se pels carrers de Valldemossa. I és que arriben les festes de la patrona del poble, Santa Catalina Thomàs, així com la Mare de Déu d’Agost i Sant Bartomeu. Els tres sants són els protagonistes d’unes festes que s’allarguen durant els mesos de juliol i agost amb tot un seguit d’actes que es duen a terme a Valldemossa i a sa Marina.

 

Divendres 20 de juliol se celebra un dels dies grans: és el dia de l proclamació de l’Hereva i les Dames d’Honor de les Festes de la Beata 2018 i pregó de festes. L’Hereava d’enguany és Carme Sànchez Ventayol, i l’acompanyen les Dames d’Honor Marta Mas Escudero, Neus Rivero Juan, Núria Garrido Boscana, Clara Mas Calafell, Milena Estradas Gheata i Aitana M. Cerdà Pérez. La pregonera de les Festes de la Beata 2018, per la seva banda, és la Sra. Ventura Montaner Alonso, secretària de l’Ajuntament de Valldemossa des del 14 de novembre de 1981.

 


En acabar el pregó, en motiu de l’any Josep M. Llompart, qui fou pregoner de les Festes de la Beata l’any 1987, es retrà un petit homenatge a la figura de l’escriptor i es rebrà la flama de la llengua, arribada del Canigó a Mallorca. En finalitzar l’acte hi haurà coca d’albercoc i vi moscatell per a tothom i, a continuació, l’orquestra Trio Cabana amenitzarà la vetllada.

 

Divendres, 27 de juliol hi haurà missa i processó solemne amb la relíquia de Santa Catalina Thomàs. En acabar la processó es farà la tradicional ofrena floral a la santa. Diumenge dia 28 és el Dia, en majúscules, per viure la festa: hi haurà cercavila de la Banda de Música de Montuïri per convocar a tot el poble al dia gran de les festes. A les 10.30 h surt la Beateta i la seva cort d’angelets, juntament amb l’Hereva i les Dames d’Honor, acompanyats de les autoritats, fent el recorregut des de dels Jardins de Cartoixa fins a l’església de Sant Bartomeu per assistir a la missa en honor a Santa Catalina Thomàs, que presidirà el Vicari Episcopal D. Miquel Gual Tortella.

 

L'horabaixa, a les 18.30 h, hi haurà concert de la Banda de Música de Montuïri a la Plaça de Cartoixa. A les 21.30 h sortirà el Carro Triomfal, juntament amb els carretons de pagesos i pageses. La comparsa anirà acompanyada de la Banda de Música de Montuïri, els Xeremiers de sa Garriga i l’Escola de Música de Valldemossa. Enguany, la Beateta serà representada per la nina Marta López Lladó.
Ja a la mitjanit començarà la revetla per tancar les Festes de la Beata 2018.

 

 

Més informació clicant aquí...