ca es en de

Festes d'Inca, Sants Abdon i Senén

del 20 al 30 de juliol

festes-d-inca-sants-abdon-i-senen

Inca celebra les seves festes d’estiu en motiu dels seus patrons Sant Abdon i Sant Senén, la celebració dels quals és el 30 de juliol. Durant la setmana anterior, a la capital de Es Raiguer s’organitzen moltes i variades activitats estiuenques.

 

Concerts, representacions teatrals, mostres folklòriques, activitats infantils, festes temàtiques… les festes d’Inca són una aposta forta per a satisfer a gent de totes les edats.

Inca celebra unes festes patronals d'estiu amb un fort component participatiu i reivindicatiu

 

Una figa de moro oberta, on l'espectador hi pot veure una forma de cor. Aquest és l'emblema i la imatge del programa de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén d'Inca, que tendran lloc enguany entre el 20 i el 30 de juliol. Dues setmanes farcides d'activitats per a totes les edats que honoraran els dos patrons d'Inca. 

 

Les festes de Sant Abdon i Sant Senén van ser presentades pel batle d'Inca, Virgilio Moreno, el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña i altres membres del Consistori i representants dels col·laboradors de les festes. Enguany els més petits seran de nou protagonistes de les celebracions, que compta amb més d'una vintena d'activitats.

 

Tal com va explicar el regidor de Participació, Antoni Peña: «Des del primer any ens proposarem que les festes d'estiu fossin molt participades; per això tenim actes cada dia per a tots els públics amb l'objectiu que la gent surti al carrer».

 

Des de l'organització s'ha apostat per la creació d'un programa especial, que amb el nom de «Festetes d'Inca», es fa un recull de tots els actes familiars que es podran gaudir fins al 30 de juliol. De nou, es recullen els actes que han tingut més participació com el Senén'Sierro i el sopar a la fresca amb la Festa Ye-Ye.

 

«Com cada any, des de l'Ajuntament fem una crida a la participació i que la gent que ens visita durant aquestes dues setmanes conegui l'oferta comercial i gastronòmica que tenim a Inca», va comentar el batle, Virgilio Moreno. Tal com expliquen els organitzadors, les revetles recolliran l'essència de les trobades de ball d'aferrat. Així, hi haurà propostes propostes com Tony Frontiera o Los Xilvars que recordaran els anys 60 i 70 i animaran a tots a sortir a la pista.

 

Com sempre, l'esport també tendrà lloc destacat en el programa de festes amb la celebració de la XXIV Milla Urbana, el LXXVIII Trofeu Ciutat d'Inca Memorial Pere Bestard i XXV Trofeu Jaume Mestre o la VII Cronoescalada Puig de Santa Magdalena. Totes elles són proves ja clàssiques de l'estiu a Mallorca i que compten amb una àmplia participació.

 

L'Ajuntament d'Inca també s'uneix a les celebracions de l'Orgull amb la festa Orgullosament Inca, que reivindica els drets LGTBI i enguany comptarà amb la presència Mario Vaquerizo i Topacio Fresh, entre altres. «Tot aquest programa d'actes no seria possible sense la implicació de tot l'Ajuntament i de diverses associacions i col·lectius de la ciutat que col·laboren per tenir una de les millores festes d'estiu», comentà el regidor de Participació.

 

 L'Ajuntament d'Inca us desitja unes bones festes patronals!

 

Consulta el programa de les festes...