ca es en de

Festes de la Mare de Déu de Costitx

del 31 d'agost al 9 de setembre

festes-de-la-mare-de-deu-de-costitx

 Costitx celebra les seves festes patronals durant la primera quinzena del mes de setembre amb motiu de la festa de la Mare de Déu.

 

Unes festes plenes d’activitats per a grans i petits, com concerts, sopars, jocs i balls tradicionals.

 

El dia més important és el 8 de setembre, dia de la festa de la Mare de Déu, quan es celebra l’ofici solemne i els balls tradicionals a la sortida de l’església amb els caps de bous.

 

Costitx celebra Festes de la Mare de Déu 2018 amb activitats culturals i tradicionals 

 

Les festes de la Mare de Déu de Costix comencen dia 31 d'agost amb el pregó a càrrec de Jordi Fiol Horrach , amant de la Història i Cultura de Costitx. A continuació hi haurà concert de piano a càrrec de David Gómez, dins el Festival Clàssics a Costitx. 

 

Dissabte, 1 de setembre, hi haura gimcana de Dimonis contra Bous i pujada de bandera a la Plaça de la Mare de Déu, il·luminació i amollada de coets, seguits d'animació infantil amb concert de Mel i Sucre. Diumenge 2 se celebrarà la Volta Cavallista, activitats aquàtiques, VIII Olimpiada Pagesa i Brutanxona i teatre.

 

Dilluns 3 de setembre s'ha programat un acte per a joves de creixement en valors de Diversitat “Pintem la bandera LGTBI”.
L’activitat consisteix amb la pintada dels bancs davant l’escola nova amb els colors de l’Arc de Sant Martí, símbol del moviment reivindicatiu LGTBI. Una activitat organitzada per l’Associació Ben Amics amb la col.laboració de costitxers i l’Ajuntament
de Costitx. 

 

Hi seguiran activitats per a tota la família durant la setmana, fins a arribar al dia gran, dissabte 8 de setembre, que començarà amb Ofici Solemne en honor a la Mare de Déu de Costitx. Hi cantarà el Cor Parroquial i al final es repartirà un brot de magraner. En sortir ballaran els Caps de Bou de Costitx, el Dimoni de Son Ganxó i els Bouets i sonaran els Xeremiers de Can Llarg. S'horabaixa hi haurà corregudes de joies, cursa del sac d'ametles, cursa Nordic Walking i verbena final.

 

Diumenge 9 també serà un dia ple d'activitats, entre les quals hi destaquen la visita guiada al jaciment arqueològic d'Es Turassot, les cucanyes i corregudes de cintes, horabaixa de festa per a la gent gran i ball de bot i Correfort 2018, tot just abans de la gran traca final.

 

   Consulta el programa de les festes

   Més informació sobre el municipi aquí