ca es en de

Festes de Sant Antoni a Sa Pobla

del 7 al 26 de gener

festes-de-sant-antoni-a-sa-pobla

 

Si hi ha un lloc de Mallorca on Sant Antoni és una de les festes més grans i multitudinàries, aquest lloc és Sa Pobla, on és una festa que ha estat fins i tot declarada d’interès turístic.

 

Com sempre, sa festa comença una setmana abans del dia de Sant Antoni, 17 de gener, amb activitats que ja van encalentint l’ambient.

 

És tradició que de d’una setmana abans els carrers s’omplin de munts d’arena per als foguerons, mentre que també es preparen els ingredients per a les tradicions gastronòmiques d’aquestes dates: coques, anguiles i espinegades.

Mig mes de celebracions de Sant Antoni a Sa Pobla aquest 2019

 

Ja ho diu Biel Ferragut, el batle de Sa Pobla: ha arribat el moment d'aquesta vila com a col·lectivitat, un moment que està ben arrelat a la tradició i que permet que poblers i pobleres comparteixin amb els molts visitants la festa que identifica Sa Pobla: Sant Antoni.

 

És així com, des de dia 7 de gener i fins al 26 de gener, Sa Pobla està de festa major. Tot el poble espera el moment del clamater, i sobretot aquell instant en què Sant Antoni i el dimoni es troben i fan sortir la banda de música, correfocs, caparrots, ximbombes, cantadors, fan encendre els focs de les torrades i dels foguerons.

 

Beneïdes i carrosses acaben d'arrodonir una festa que, simplement, és un "must" per a la gent de Sa Pobla i tothom que vulgui saber de què va això de les festes de Sant Antoni a Mallorca.

 

Tot, amenitzat i dinamitzat per tot d'activitats preparatòries tant per als petits com per als grans, que repassa la història de la festa i dels dimonis i prepara l'ambient tot "parant taula" per al que serà el millor menjar de l'any. I no només per a les delicatessen dels foguerons i torrades, també gracies als menús especials dels resaturants i bars de Sa Pobla, que celebren la X Mostra Gastronòmica de s'Anguila del 7 al 20 de gener.

 

Ho sabeu, que ni revoltes, ni guerres, ni temporades de fam han aconseguit que la revetla de Sant Antoni es deixés de celebrar?  

 

L'AJUNTAMENT DE SA POBLA VOS DESITJA

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES.

VISCA SANT ANTONI!

 

 

Més informació clicant aquí...