ca es en de

Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

del 3 al 25 d'agost

festes-de-sant-bartomeu-a-montuiri

Montuïri celebra les seves festes patronals al voltant del dia de Sant Bartomeu, el 24 d’agost. Durant la setmana prèvia, al poble s’hi realitzen una amplia varietat d’activitats festives per a grans i petits.

 

Les festes de Sant Bartomeu de Montuiri destaquen per exhibir algunes de les tradicions més antigues de l’illa, com la dansa dels cossiers i l’espectacle de les rodelles i el dimoni, amb més de dos segles d’antiguitat.  

 

Les festes de Sant Bartomeu de Montuïri 2018 tornen a fer sortir els Cossiers i el dimoni de la Casa de la Vila

 

Entre el 3 i el 25 d'agost, Montuïri torna a estar de festes: les festes més importants del municipi, les de Sant Bartomeu, que tornaran a fer sortir a ballar els tradicionals Cossiers i el dimoni.

 

I és que les festes de Sant Bartomeu de Montuïri es caracteritzen per les evolucions dels Cossiers, guarnits amb les seves cintes de colors i rams d’alfabeguera, una Dama i el Dimoni.

Els Cossiers de Montuïri tornaran a sortir tres vegades per la Festa Major de Sant Bartomeu, el 15, el 23 i el 24 d’agost. Dia 14 hi haurà una gran revetla, prèvia a la festa, que s'inicia el 15 d'agost, dia de la Mare de Déu, quan els dansaires i el dimoni sortiran per primer cop a les 18.30 h a ballar davant les botigues i bars per recollir les joies (regals) que s'han de repartir el 25 d'agost a les corregudes.La segona sortida dels Cossiers, la més popular, tendrà lloc el 23 d’agost a s’horabaixa, revetla de Sant Bartomeu, pels carrers i places del municipi. Quan els Cossiers arriben a la Plaça Major, el dimoni hi farà les “rodelles”. Després hi ha les completes i la revetla musical.La tercera i darrera sortida dels Cossiers i el Dimoni es farà el dia del patró, 24 d’agost, a les 10h del matí. L’anunci de l’inici de la festivitat de Sant Bartomeu la faran els xeremies des del capdamunt del campanar de l’església. Després del recorregut, hi haurà l'eucaristia en honor al sant i el ball de l'oferta, a partir de les 12h.

 

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES DE SANT BARTOMEU! 

 

 

Consulta el programa de les festes