ca es en de

Festes de Sant Bartomeu a Montuïri

de l'1 al 25 d'agost

festes-de-sant-bartomeu-a-montuiri

 

Les festes de Sant Bartomeu 2019 fan sortir al carrer l'orgull montuïrer

 

De l'1 al 25 d'agost, Montuïri torna a celebrar les festes més importants del municipi, les de Sant Bartomeu, que tornaran a fer sortir a ballar, un any més, els tradicionals Cossiers i el dimoni.

 

I és que les festes de Sant Bartomeu de Montuïri es caracteritzen per les evolucions dels Cossiers, guarnits amb les seves cintes de colors i rams d’alfabeguera, una Dama i el Dimoni.

Els Cossiers de Montuïri tornaran a sortir tres vegades per la Festa Major de Sant Bartomeu, el 15, el 23 i el 24 d’agost. Dia 14 hi haurà una gran revetla, prèvia a la festa, que s'inicia el 15 d'agost, dia de la Mare de Déu, quan els dansaires i el dimoni sortiran per primer cop a les 18.30 h a ballar davant les botigues i bars per recollir les joies (regals) que s'han de repartir el 25 d'agost a les corregudes.La segona sortida dels Cossiers, la més popular, tendrà lloc el 23 d’agost a s’horabaixa, revetla de Sant Bartomeu, pels carrers i places del municipi. Quan els Cossiers arriben a la Plaça Major, el dimoni hi farà les “rodelles”. Després hi ha les completes i la revetla musical.La tercera i darrera sortida dels Cossiers i el Dimoni es farà el dia del patró, 24 d’agost, a les 10h del matí. L’albada que marca l’inici de la festivitat de Sant Bartomeu la faran els xeremies des del capdamunt del campanar de l’església. Després del recorregut, hi haurà l'eucaristia en honor al sant i el ball de l'oferta, a partir de les 12h.

 

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES DE SANT BARTOMEU! 

 

 

   Consulta el programa de les festes

   Més informació sobre el municipi aquí