ca es en de

http://visitalgaida.com/ca/inicio

Festes de Sant Cosme i Sant Damià i VI Fira de Pina

del 14 al 30 de setembre

festes-de-sant-cosme-i-sant-damia-i-vi-fira-de-pina

 

A finals del mes de setembre, el poble de Pina, en el municipi d’Algaida, celebra les festes de Sant Cosme i Sant Damià. Si bé el dia dels sants màrtirs és el 26 de setembre, els caps de setmana anteriors es celebren diverses activitats festives.

 

D’aquesta manera en el programa de festa s’hi troben dinars i sopars populars, ballades i concursos en els que estan convidats a participar tots els veïns del poble, a més de la Fira de Pina.

 

Les festes de Sant Cosme i Sant Damià animen Pina fins a finals de setembre

 

Les festes de Sant Cosme i Sant Damià de Pina comencen el proper divendres dia 14 amb la penjada de paperí i decoració dels carrers. Dissabte 15 de setembre, a partir de les 18.00 h se celebra la VI Fira de Pina (veieu programa a part), amb mostra i venda de productes conventuals al pati del convent de les monges franciscanes, mostra i venda de productes d’artesania i agroalimentaris, exposició fotogràfica i de vehicles clàssics i trobada de Food Trucks, entre d'altres. A la mateixa hora s'enceta la III Mostra i Trobada de Colles de Xeremiers-Memorial Sebastià Mut.

 

Diumenge 16 de setembre se celebrarà la VI Cursa Popular Solidària Los Sants Metges . La recaptació es destinarà íntegrament a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC). Abans i durant la cursa es vendran tires per a una rifa de les aportacions que han fet les empreses del municipi i l’Ajuntament d’Algaida, que tendrà lloc a plaça.

 

Divendres dia 21 de setembre hi haurà pregó de Festes a càrrec de sor Margalida Oliver Colom, Franciscanes Filles de la Misericòrdia, al pati del convent. A partir de les 20.30 h se celebrarà, a plaça el IV Sopar de Tapes i Pintxos de Pina (tothom que vulgui sopar de tapes o pintxos ha de dur 10 tapes i en podrà agafar 10 dels altres participants). A les 22.00 h. hi ha concert i presentació del disc del grup a cappella O’VEUS a l'església.

 

Dissabte 22 tendrà lloc el tadicional sopar popular a la fresca damunt Plaça, i l’Ajuntament convidarà a gelat, i a continuació tendrà lloc el XVI concurs de Play Back.

 

També hi destaca, diumenge dia 23, la despertada del poble i l'acte Bon dia, Pina!, amb xocolata i ensaïmades per a tothom que es presenti en pijama. Després hi haurà carreres de cintes amb bicicletes i concurs de paelles. I encara quedarà, dimecres dia 26, la missa de festa en honor dels Sants Metges Sant Cosme i Sant Damià, i, el mateix dia, l'homenatge a la gent gran.

 

I així fins al 30 de setembre, ja que el programa d'enguany inclou algunes activitats "post festes" que podreu trobar al programa.

 

BONES FESTES!

 

 

Més informació clicant aquí...