ca es en de

Festes de Sant Jordi (del 19 al 29) - Fira de la sal i salaons (dia 21) a la Colònia Sant Jordi

festes-de-sant-jordi-del-19-al-29-fira-de-la-sal-i-salaons-dia-21-a-la-colonia-sant-jordi

 El municipi de Ses Salines deu el seu nom a les mil·lenàries salines de sal marina situades al nucli de la Colònia de Sant Jordi. És per això que aquest municipi acull la Fira de la Sal i Salaons.

 

 La fira compta amb una mostra gastronòmica on el públic pot menjar, a uns preus molt populars, plats cuinats especialment per a l’esdeveniment. També hi ha una segona àrea amb un Mercat Artesanal. La fira se sol amenitzar amb actuacions musicals i ambientació.

Gastronomia, cultura i la Fira de Sal i Salaons, principals atractius de les Festes de Sant Jordi a ses Salines


La Colònia de Sant Jordi, al municipi de ses Salines, celebra el proper cap de setmana (dissabte 21 d'abril) una nova edició de la Fira de la Sal, que l'any passat va passar a anomenar-se 'Fira de la Sal i els Salaons'.

 

La mostra se celebra el proper cap de setmana en el marc de les Festes de Sant Jordi a la Colònia de Sant Jordi, que s'allarguen des del 19 fins al 29 d'abril amb un extens programa d'activitats, que inclouen, durant tot el cap de setmana del 21 i 22 d'abril, el Mercat Outlet d'Estiu i les Jornades Púniques. Aquestes últimes se celebren amb motiu de la declaració del 2018 com a Any Fenici al muncipi.

 

La Fira de Sal i Salaons inclou, el mateix dia 21 d'abril, el mercat de sal, salaons i espècies, especialitzat en totes les sals de les Illes Balears i del món. Hi haurà, entre d'altres activitats, degustació de sals del món la salinera, una visita guiada a la salinera de la Colònia de Sant Jordi i també hi trobareu tallers familiars i "música amb saler".

 

Hi destaca també el taller de sals aromàtiques amb la cuinera Apol·lònia de sa Vall, així com diferents conferències, com la de "Fenicis a Mallorca; na Guardis i na Galera" i "La sal de la vida", xerrada a càrrec del Dr Josep A. Tur.


A més, 8 restaurants i arrosseries de Salines realitzaran menús i plats especials amb la sal i els salaons com a ingredient principal durant el divendres 20 d'abril a la nit, el dissabte 21 d'abril al migdia i nit i el diumenge 22 d'abril al migdia.


Més informació sobre la Fira de Sal i Salaons: 

Més informació sobre les Festes de Sant Jordi