ca es en de

Festes de Sant Roc a Alaró

Del 3 al 16 d'agost

festes-de-sant-roc-a-alaro

 

Cada any, amb l’arribada del mes d’agost, Alaró comença a celebrar les seves festes patronals en honor a Sant Roc. Les setmanes prèvies a la festivitat hi podem trobar una gran quantitat d’activitats esportives i culturals per a totes les edats.

 

Les festes de Sant Roc destaquen pel ball dels cossiers d’Alaró, així com altres iniciatives consolidades com la nit de l’art Alart, la trobada de gegants o la desfilada de carrosses. 

  

Aquest 2018, Alaró celebra les festes de Sant Roc del 3 al 16 d'agost

 

 "Un programa creatiu i divers". Així presenta el batle d'Alaró, Guillem Balboa, el programa de festes de Sant Roc d'enguany a Alaró. El programa d'enguany comença dia 3 d'agost, amb l'esdeveniment ALART 2018, dedicat a Josep Maria Llompart (Palma, 1925-1993)
Poeta, editor, traductor, crític literari i assagista, de la mort del qual se'n commemoren 25 anys, i per això l’ALART 2018 li ret un sentit homenatge.

 

Dimecres 8 d'agost es farà la pujada de banderes, acompanyada de la banda de música Cabrit i Bassa,que arribarà a la plaça de la Vila en passacarrers des del Casal Son Tugores. Durant el recorregut s’interpretarà La Balanguera, poema musicat de Joan Alcover, himne de Mallorca. La banda serà també l'encarregada de fer el pregó de festes.

 

Dissabte 11 d'agost ja podreu veure sortir els dimoni: hi haurà cercavila a la Plaça de la Vila amb el Ball de Dimonis, el Ball de Dimonis Infantil d’Alaró, na Marranxa, na Marranxeta, Sa Somera de Sant Antoni, Ses Someriues i el Ball de Diables Infantil Torredembarra. A partir de les 17.00 h podreu veure tot el bestiari que participa a la cercavila plantat a la plaça.

 

Dimecres 15 d'agost hi haurà sortida de carrosses, Carrosses Fest i revetla. Però el dia gran, Sant Roc, és dia 16. El primer ball dels cossiers del dia del patró se celebrarà a les 10h davant la Casa Consistorial. Posteriorment es realitzaran balls en diversos punts del poble i, finalment a l’avinguda de la Constitució. A les 19:30 h, missa major de Sant Roc a l’església parroquial i processó amb els cossiers. El correfoc acomiadarà les festes a partir de la mitjanit.

 

Tal com recorda el batle d'Alaró: "Engalanam carrers i places, omplim els dies d’activitats diverses i ens disposam a gaudir col·lectivament de l’esperit obert, familiar i acollidor del nostre poble. És aquest el nostre sentiment!".

 

SALUT I MOLTS D'ANYS A TOTHOM!!!

  

Consulta el programa de les festes