ca es en de

Festes de Sant Sebastià a Palma

del 12 al 27 de gener

festes-de-sant-sebastia-a-palma

 Sembla que tot just deixem enrere el Nadal quan les festes de Sant Sebastià ja treuen el cap a Palma. I és que el 20 de gener, Sant Sebastià, patró de la capital de Mallorca, és un dels dies que tots els llonguets tenen assenyalats al calendari.

 

Per celebrar les festes patronals dedicades a Sant Sebastià, l'Ajuntament de Palma elabora un programa d’activitats molt complet en què hi destaquen les activitats culturals i esportives, així com les dedicades als nins i nines.

 

Al llarg de dues setmanes, les festes de Sant Sebfstià duen a Ciutat un munt d’activitats, d’entre els quals hi destaquen els concerts, que són els encarregats de fer ballar la capital de Mallorca, omplint tant de música tradicional com de propostes més modernes les places, els carrers i les sales de concert.

Vuit escenaris diferents de música i arts escèniques a la 'Zona Restringida' per a unes festes de Sant Sebastià innovadora

 

La Revetla de Sant Sebastià 2019 tindrà lloc a vuit places. Aquest any, com a novetat, s'incorpora la plaça de sa Feixina, amb música electrònica i, en canvi, es descarta la plaça de Porta de Santa Catalina on se situava la música jazz, que ara ocuparà l'espai de la plaça de Cort. Per la seva banda, Jacint Verdaguer enguany com a novetat incorpora la música urbana, el rap, el hip hop, el trap i similars, i grups molt més joves que fins ara no hi entraven al programa.


El pregó de les festes de Sant Sebastià 2019 serà matutí i de to satíric. Sera el dia 12 de gener a les 11.30 h, i anirà a càrrec de "na Neus" i na "Carme" de la sèrie d'IB3 Mai Neva a Ciutat. A més, Cort repetirà el 'pregonet' infantil, la pregonera serà l'escriptora i filòloga Caterina Valriu i aquest tindrà com a objectiu fer un pregó molt més familiar, que tindrà lloc el mateix dia a les 12.00 ha la Plaça Major.

 

Aquest any la Revetla de Sant Sebastià comptarà amb Kiko Veneno i Celtas Cortos, a més de Bruno Sotos, Brisa Fenoy i Mishima com atractius principals. Els cap de cartell han estat els més votats en la consulta ciutadana per dissenyar les actuacions musicals.

 

Però Sant Sebastià no se centra només en la revetla; les festes patronals de Palma comptaran aquest 2019 amb Zona Restringida, un programa d'espectacles escènics gratuïts d'uns 15 minuts de durada que es representaran a espais poc convencionals.

 

Dansa, música folk, comèdia gestual i teatre formen part d'aquesta zona restringida de les festes de Sant Sebastià, una de les grans novetats d'aquest 2019 que neix amb l'objectiu d'apropar la cultura als ciutadans i contribuir a descobrir espais poc convencionals que van des que van des del despatx de l'alcalde a col·legis, transport públic, equipaments municipals i fins i tot domicilis particulars.

 

Les entrades gratuïtes per assistir a aquests breus espectacles es poden reservar al web www.zonarestringida.com.

Més informació clicant aquí...