ca es en de

Festes de Santa Bàrbara a Vilafranca

del 29 de novembre al 9 de desembre

festes-de-santa-barbara-a-vilafranca

Vilafranca de Bonany celebra cada 4 de desembre les seves festes patronals en honor a Santa Bàrbara.

 

Unes festes on els bunyols tenen un paper destacat, ja que és tradició el berenar de bunyols amb moscatell després de la missa en honor a la Santa.

 

Les festes s’allarguen durant tota la setmana amb diferents activitats organitzades per associacions del poble.

 

 

 

Les Festes de Santa Bàrbara faran ballar els cavallets un any més a Vilafranca de Bonany

 

Arriba finals de novembre i tornen un any més es Festes de Santa Bàrbara, que tenen lloc a Vilafranca de Bonany entre dijous 29 de novembre i diumenge 9 de desembre.

 

La festivitat de Santa Bàrbara se celebra el dia 4 desembre. Aquest dia, com és costum, tendrà lloc l'elaboració dels bunyols que seran servits amb mistela, després de la Missa solemne, presidida enguany pel Bisbe de Mallorca, Monsenyor Sebastià Taltavull. Aquest dia, també a la Plaça Major, ballaran els cavallets. 

 

Durant els dies previs i posteriors al dia de la festivitat de Santa Bàrbara se celebren d'altres activitats de caràcter cultural, lúdic, social i esportiu. El dia 30 de novembre, per exemple, torna la Gimcana Nocturna de Terror, una activitat d'èxit que té lloc cada dos anys en el marc de les festes.

 

Un any més, també, tendran lloc les activitats de Santa Bàrbara a l'escola, per donar a conèixer la part més tradicional de la festa als més joves. Així, també hi trobareu tallers i xerrades, dins el marc de la Matinal de Tallers a l'Escola, amb tallers de robòtica, cuina, de manualitats, etc., d'entre els quals hi destaca el taller d'elaboració d'ensaïmades, i d'altres activitats adreçades al públic familiar i infantil, com ara contacontes, animació musical amb el grup Spaguetti o jocs interactius per a la famíla amb l'activitat L'Illa dels Tresors, entre altres.  

 

Tampoc hi mancaran les activitats lúdiques, com la Festa Spotify, organtizada pels Quintos'98 i diverses activitats esportives. Entre aquestes darreres, la I Cursa des Tro s'estrena en el programa d'enguany. D'altres activitats tradicionals són la Camillada, del dia 5 de desembre, i el Sopar dels Barbuts, que celebren "Santa Barba" el dia 7 de desembre.

 

La ballada popular del dia 9 de desembre amb el grup Terra Rotja posarà el punt i final a les Festes.  Excursions, tornejos esportius, i altres activitats completen el programa d'aquestes festes de Santa Bàrbara 2018.

 

L'AJUNTAMENT DE VILAFRANCA VOS DESITJA MOLTS D'ANYS I BONES FESTES

 

 

   Més informació clicant aquí...

   Més informació sobre el municipi aquí