ca es en de

Festes de Santa Praxedis a Petra

Del 6 al 21 de juliol

festes-de-santa-praxedis-a-petra

 Cada any el poble de Petra celebra les seves festes estiuenques durant les setmanes prèvies al dia de Santa Praxedis, patrona del poble.

 

Aquestes setmanes estan carregades d’activitats per a totes les edats i destaquen per dos esdeveniments consolildats en l’estiu jove mallorquí: el carnaval d’estiu i la festa de les clovelles.

Esports, revetles i activitats a l'aire lliure protagonitzen les Festes de Santa Praxedis de Petra 2018 

 

Les festes de Santa Praxedis de Petra arranquen aquest 2018 el divendres 6 de juliol amb l’enlairada de banderes, i s'estendran durant dues setmanes, tot duent joia, joc, cultura, oci i esport a l'animat estiu del poble, fins al dia 21 de juliol, que se celebra el dia de Santa Praxedis amb nombroses activitats.

 

Les festes tornen a tenir enguany un caràcter tradicional, però també esportiu i d'oci per a totes les edats. Hi podreu trobar la tercera trobada de xeremiers i ball obert, ballada popular organitzada per l’Agrupació Puig de Bonany, concerts, festa-homenatge a la gent gran, concert de la banda de música de Petra, i moltes activitats més.

 

El programa també inclou una altra de les festes joves més destacades de l’estiu, que enguany suma 11 edicions: la festa de les clovelles. Es tracta d'una batalla amb clovelles d’ametlla i aigua davant l’ajuntament que atreu a milers de joves. També hi destaca per anar precedida del ball de Santa Praxedis, qui alliberarà les clovelles després de sortejar el dimoni.

 

La setmana de la festa patronal continuarà farcida d’activitats per a totes les edats de caràcter cultural i esportiu. El vespre del dia de la patrona, 20 de juliol, hi destaca la celebració de les Solemnes Completes a l’església, posterior a la sortida del dimoni amb la banda de música, i la gran verbena amb música en directe.

 

El divendres 21 de juliol és el dia de Santa Praxedis. L’ofici solemne es celebrarà a les 11:30 h i l’horabaixa se celebraran diverses activitats com una correguda de joies a l’estació vella, una vetllada de ball de bot amb l’Agrupació Puig de Bonany i la traca final a mitjanit.

 

 I Cursa Santa Praxedis XRUN

 

 Enguany hi destaca la celebració de la I Cursa Santa Praxedis, que tendrà lloc el mateix dia 6 de juliol i sortirà a les 19.30 hores del Camp de futbol de Petra. Recorrerà 8km tot al llarg del municipi i hi haurà premi per als tres primers d'aquestes categories:

  • Absolut Femení, Masculí
  • Local Femení, Masculí
  • Sub 23 Femení, Masculí
  • 23-40 Femení, Masculí
  • +40 Femení, Masculí

L'edat mínima per participar-hi són 16 anys complerts el dia de la cursa, i ja podeu fer la vostra inscripció a la pàgina www.elitechip.net i el dia de la cursa al camp de futbol (fins dijous, 5 de Juliol: 8€ + 3€ per lloguer de xip; el dia de la cursa: 11€ + 3€ per lloguer de xip).

 

  

 

Descarrega el programa de festes de Petra