ca es en de

Festes del Carme de Porto Cristo

del 6 de juliol al 22 d'agost

festes-del-carme-de-porto-cristo

Patrona de mariners, la festivitat de la Mare de Déu del Carme és àmpliament celebrada a la localitat costanera de Porto Cristo, Manacor.

 

Les setmanes que precedeixen el dia de la mare de Déu, celebrat el 16 de juliol, s’omplen d’activitats esportives i culturals que exprimeixen el bon temps, les vacances i les hores de sol dels llargs dies d’estiu.

 

Aquestes festes del Carme també acostumen a incloure la celebració de la Mostra de Cuina Marinera de Porto Cristo.

 Misses en honor a la patrona, competicions, correfoc, concerts i revetles per festes del Carme de Porto Cristo

 

Porto Cristo va escalfant l'ambient de les festes del Carme des de principis de juliol: nombroses activitats esportives, culturals, concerts, teatre, tornejos, etc. comencen a ambientar el poble per a les festes més celebrades de la localitat. 

 

Divendres 13 arribarà una de les horabaixes més destacable de les festes: serà quan se celebri la XVIII Fira Nocturna de Porto Cristo, a partir de les 20 h al passeig de la Sirena i a la plaça de l’Aljub. Aquest mercat i exhibició de vespre anirà seguida de la Revetla Nocturna amb La Loca Motora i DJ's, a partir de les 22 h a la platja de Porto Cristo.

 

Dissabte dia 14 hi destaca l'actuació castellera i diferents propostes líriques a les coves dels Hams i les coves del Drac a benefici de diferents ONG. Diumenge 15 hi haurà vespre de swing i jazz amb diferents concerts i celebrar la revetla... Ja que dilluns dia 16 és el dia de la patrona! Hi destaca la missa marinera i solemne en honor a la Mare de Déu del Carme, a la Confraria de Pescadors de Porto Cristo i a l’Associació de la 3a Edat Verge del Carme (a les 11 h a l’església). 

 

Però la missa més esperada serà la Missa Concelebrada de les 19h: com és tradició, el Dia del Carme es farà la missa i processó de barques que acompanyaran la Mare de Déu, duita pels pescadors de Porto Cristo com a mostra d’agraïment. La recollida de tiquets per a la processó tendrà lloc a l’Oficina Municipal a partir de dia 12 de juliol.

 

Les festes, però, no s'acaben aquí, ja que durant la setmana, i fins a dia 22 d'agost, encara hi haurà un munt d'activitats lúdiques, esportives i culturals per a tothom, com ara la XII Cursa Nocturna i sopar amb havaneres (dijous 19), el X Triesport (dissabte 21), correfoc i gran castell de focs artificials (diumenge 22)... i molt més!

 

L'AJUNTAMENT VOS DESITJA UNES BONES FESTES DEL CARME 2018

VEGEU TOTES LES ACTIVITATS DE LES FESTES CLICANT AQUí...