ca es en de

Festes Patronals de Santa Maria del Camí

Del 6 al 21 de juliol

festes-patronals-de-santa-maria-del-cami

 La Santa Patrona de Santa Maria del Camí és Santa Margalida i se celebra el dia 20 de juliol.

 

Durant les setmanes prèvies, el poble aprofita per celebrar les seves festes d’estiu, plenes d’activitats per a gent de totes les edats.

 

Són famosos d’aquestes dates els jocs populars de les colles, una festa jove de les que "fan poble", així com les tradicionals corregudes de joies, que es celebren el mateix dia de la festa patronal.

 

Corregudes de joies, trobada de colles i activitats esportives protagonitzen un any més les festes patronals de Santa Maria 

 

Tal com es presenten, des del web de l'Ajuntament, les festes patronals de Santa Maria del Camí "són les nostres, les de Ses Colles, les dels Jocs Populars, la bicicletada i el sopar a la fresca...".

 

I és que no cal presentar gaire aquestes celebracions tan típiques de l'estiu mallorquí. Aquest 2018 les festes patronals de Santa Maria del Camí comencen el divendres 6 de juliol i finalitzen diumenge dia 22

 

D'entre les activitats destacades hi trobam la festa del gall de dissabte dia 7. les 20.30 h., a la plaça de la Vila hi haurà concentració de colles i passacarrers fins a la plaça Nova en honor als Porkots, i continuarà amb la revetlla, que compta amb l’actuació dels grups Madòna, La Locamotora i els Djs locals Buho i Deluigi. Tot seguit tendrà lloc la hissada de la bandera carmesí de la vila de Santa Maria del Camí que dóna per inaugurades les festes de la Patrona. 

 

Durant la setmana següent se celebraran tot d'activitats culturals, jocs, sopars a la fresca, tornejos... Dissabte dia 14 de juliol serà el gran dia de les colles, que es concentraran a les 18:30 h per a participar en els 19a edició dels jocs populars. La plaça nova acull aquesta festa en la que les colles han de superar diverses proves de caràcter tradicional i popular, que culminen amb l’ascens al pal ensabonat per fer-se amb el gall.

 

La setmana de la patrona de Santa María del Camí, com és habitual, està marcada per l’accent esportiu i lúdic de les activitats, com el VI 3x3 Santa Maria del Camí, bicicletades diürnes i nocturnes (infantils i per a totes les edats), la XVI Gimcana nocturna, etc.

 

Divendres dia 20 de juliol tendrà lloc la popular correguda de joies, que tant agrada als més petits de la família, acompanyats dels xeremiers de Santa Maria del Camí. Serà el dia de la patrona, i per això, a les 20 h, se celebrarà a l’església parroquial la missa concelebrada en honor a la Patrona.

  

 

VEGEU TOTES LES ACTIVITATS DE LES FESTES TOT CLICANT AQUí...