ca es en de

Festival Mallorca Jazz Sa Pobla

del 28 de juliol al 25 d'agost

festival-mallorca-jazz-sa-pobla

 

Un MALLORCA JAZZ SA POBLA 2020 de KM0 amb mirada socialment compromesa

 
 

El FESTIVAL MALLORCA JAZZ SA POBLA celebra la seva 26a edició enguany adaptant-se a les noves circumstàncies i sempre respectant les normes de seguretat sanitària vigents. En la nova edició, tal com anuncia el programa, "apostam per la indústria cultural més propera, un dels sectors que es ressent més de la crisi provocada per la COVID 19." Cultura i jazz KM0 en el seu estat més pur.L'organització també és sensible a la situació actual i a l’atenció social que necesita la població en aquesta situació extraordinària. Per a això, part de la recaptació dels donatius dels diferents concerts es destinaran a l’associació Pa i Mel, una entitat sense ànim de lucre, que intervé per atendre els col·lectius més desfavorits.Així, del 28 de juliol al 25 d’agost estarà present a sa Pobla "el millor del jazz mallorquí" a l’escenari del parc de Can Cirera Prim, espai elegit perquè el públic pugui gaudir de l’esdeveniment respectant les distàncies de seguretat. I és que el Festival Mallorca Jazz sa Pobla, des dels seus inicis, sempre ha treballat perquè la música jazz i la creació artística de les Illes sigui valorada en el panorama nacional i internacional. Idò, enguany és l'any per donar-li més empenta.

 

L'encarregat de l'obertura del festival d'aquest any és Pere Dàvila, "un dels músics mallorquins més exquisits" que presentarà el seu nou treball discogràfic Canvas. Highlands Project és un jove grup de Mallorca que té la seva senya d’identitat en la fusió de diversos estils, com són ara el jazz, el soul, el funk i el rhythm & blues. La premsa especialitzada els considera com una de les bandes més acreditades i amb més gran projecció.Per al següent concert hi haurà en Chano Domínguez, possiblement el pianista de jazz més (re) conegut del país, un músic respectat i sol·licitat, com ho demostren les seves extenses col·laboracions. En aquesta ocasió, l’acompanyaran uns músics increïbles, un trio d’una extraordinària qualitat.Finalment, un dels concerts del Festival Mallorca Jazz sa Pobla d'aquest any, on la veu serà protagonista, és el que realitzaran, el dimarts 18 d'agost, Júlia Colom i Toni Vaquer. "Júlia Colom és elegància, sentiment i essència mediterrània i desplega un repertori ben nostre que, juntament amb la coherència de l'excel·lent compositor Toni Vaquer, es transforma en un projecte global, fruit de la col·laboració d'aquests dos músics de gran talent", tal com afirma l'organització.El grup encarregat de tancar el 26è Festival Mallorca Jazz sa Pobla és Blues Beer Band, una de les bandes de blues més brillants del país. "Hereus de bandes tan avançades i fonamentals com Harmònica Coixa Blues Band i del temple del blues illenc, el Bluesville". Ens presentaran el disc enregistrat a ca n’Estrella, que interpretaran en record de Toni Reynés que ens ha deixat recentment, un referent per a les futures generacions de músics mallorquins.Finalment, des de fa quinze anys la programació del Festival Mallorca Jazz sa Pobla compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Enguany es prepara una edició especial per adaptar-se als temps actuals. Jimmy Weinstein, Lilly Santon, Toni Miranda i Pere Dàvila, el ‘nucli dur’ de la Traveling School Play Jazz a Mallorca, ens proposen classes de bateria, guitarra i iniciació al cant jazz.

 

També s'ha programat una exposició virtual de fotografies de cantants que han actuat al Festival de Jazz de sa Pobla. La intenció és mostrar fotografies durant les setmanes que duri l’esdeveniment al Facebook del Festival, podreu seguir-la i contribuir-hi a l'adreça següent:

 

https://www.facebook.com/mallorcajazzsapobla/

 
 

   Programa d'activitats

   Més informació sobre el municipi aquí