dissabte 15 desembre 2018
ca es en de
ca es en de

Festival Mallorca Jazz Sa Pobla

del 30 de juliol al 26 d'agost

festival-mallorca-jazz-sa-pobla

El mes d’agost, Sa Pobla és sinònim de música jazz. El Festival Internacional Mallorca Jazz Sa Pobla és ja una fita històrica i obligada per als amants d’aquest gènere musical.

 

Durant el festival, figures destacades del jazz de renom internacional visiten Sa Pobla per tocar concerts que son recordats durant anys.

 

Del Mallorca Jazz Sa Pobla també destaquen les classes magistrals per a músics i cantants, tallers impartits per grans talents del jazz nacional e internacional que desvetllen alguns dels seus secrets per dominar aquest art.

El Mallorca Jazz sa Pobla torna a convidar grans veus i els millors instrumentistes de l'illa i foranis

 

El 24è Festival de Jazz de sa Pobla (programa complet a l'enllaç) torna a celebrar-se en el marc de les festes d'estiu de sa Pobla, com una de les activitats més destacades. 

 

Enguany convida veus com la de Cécile McLorin Salvant i músics i formacions excepcionals com l'Enrico Rava New Quartet, entre d'altres. Cécile McLorin Salvant és la cantant que ha revolucionat el jazz més immediat i la que està més en forma en l'actualitat. Jove, diferent, inventiva, amb classe. Cap vocalista de jazz recent ha obtingut més honors i més ràpidament que Cécile McLorin Salvant, des que el 2010 va guanyar el Premi Internacional de Jazz Thelonious Monk (amb un jurat compost per personalitats com Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Kurt Elling, Patti Austin i Al Jarreau) i la revista especialitzada DownBeat la va coronar com a millor cantant de jazz femenina.

 

Per la seva banda, Enrico Rava, trompetista i compositor, és una de les figures més consagrades del jazz europeu en el circuit internacional i probablement, amb Paolo Fresu, un dels músic de jazz italià més conegut internacionalment. En els seus 50 anys de carrera, ha produït més de 90 enregistraments, incloent més de 25 com a líder. Un gran admirador de Chet Baker i Miles Davis. En els anys 60 es convertiria en músic del grup de Gato Barbieri i més endavant s’allistaria a les files de la banda d’ Steve Lacy. Ha combinat els treballs propis, la majoria sota el prestigiós segell ECM, amb col•laboracions al costat de Michel Petrucciani, Joe Henderson, Cecil Taylor, Paul Motian, Lee Konitz i Carla Bley.

 

Un any més se celebrarà el Seminari Traveling School Playjazz, que enguany compta la 13a edició. Constarà de diverses classes d’improvisació (idees, conceptes), assaig per a “combos” (grups) i, un dels objectius finals, actuacions en directe dels “combos”. S’adreça a la població en general, però preferentment amb un mínim d’estudi instrumental, de 2 o 3 anys d’experiència. Els distints perfils dels alumnes permet l’intercanvi d’idees, coneixements, es posen elements en comú marcant futurs intercanvis i col·laboracions entre estudiants i artistes vinguts de geografies i bagatges diferents. Els professors estan coordinats pel músic nord-americà Jimmy Weinstein, amb el suport de la vocalista Lilli Santon i d’un dels músics mallorquins més ben valorats dins la música contemporània a casa nostra: Antoni Miranda. Pel que fa als altres professors, alguns són de diferents nacionalitats amb experiència internacional.

 

 

Més informació...