ca es en de

Fira de s'Oliva a Caimari (Selva)

dies 17 i 18 de novembre

fira-de-s-oliva-a-caimari-selva

L’olivera és l’arbre més típic del mediterrani i el seu fruit, l’oliva, un dels major tresors de la seva gastronomia. Caimari, en el municipi de Selva, celebra des de fa 20 anys una fira dedicada a l’oliva, fruit surt durant la tardor i base dels famosos olis de Caimari.

 

Durant els dies de la mostra es poden degustar olis, olives amb les seves diverses elaboracions i gaudir de tot tipus d’activitats.

L'oliva torna a ser protagonista durant tot un cap de setmana a la popular fira de Caimari

  

Les activitats de la XXI Fira de s'Oliva de Caimari comença el dia 9 de novembre per escalfar l'ambient, però la fira arribarà dissabte 17 horabaixa i diumenge 18 de novembre durant tot el dia.

 

A les 16h de dia 17 es farà la recepció d'autoritats i la inauguració de la fira al Comellar de Son Albertí. Se farà la visita al recinte firal,
acompanyats dels Xeremiers de Caimari. També aquell dia hi haurà combat de picat a càrrec dels Glosadors de Mallorca a la plaça Major i ballada popular.

 

Diumenge dia 18 serà el dia fort de la fira, amb mostra de feina de cans de bestiar, enregistrament del programa "Fred i calent" amb elaboració en directe d'una recepta per part de Miquel Calent, concurs de tir de fona i, ja s'horabaixa, la cloenda de la fira amb l’actuació de xeremiers de Caimari i Selva i xeremiers d’Escòcia.

 

Durant tota la fira, també podreu visitar una recreació d’un troç d’oliverar de la Serra, Sa Tafona de Caimari, s'antiga trencadora d’ametlles de Ca na Bielona, sa tafona-museu de “Sa Tafona de Caimari”, una exposició de cotxes i motos antics o el Parc Etnològic, amb exposició d’una sitja i barraca de carboner, casa de neu, forn de calç i coll de tords. També hi haurà degustació i venda d’olives negres, pansides i trencades i tota classe d’oli d’oliva, d’ametlles i bessó torrat de Mallorca, a càrrec dels productors locals.

 

   Mes informació...

   Més informació sobre el municipi aquí