dissabte 15 desembre 2018
ca es en de
ca es en de

Fires de Llucmajor

del 29 de setembre al 21 d'octubre

fires-de-llucmajor

 

La tardor és temps de fires i a Llucmajor n’han celebrat durant segles, des de l’any 1546. El dia de Sant Miquel, amb el seu pregó i la seva fira, dona el sus a un conjunt de fires que es celebren els primers tres diumenges d’octubre: la segona fira, la tercera fira i la Darrera Fira, sent aquesta una de les més grans de l’illa.

 

A més, durant les setmanes de les fires podreu trobar a Llucmajor moltes activitats: exposicions, concerts, tallers, xerrades, mostres… totes pensades per a que grans i petits puguin gaudir al màxim del poble.

 

 

La fira de Sant Miquel (29 de setembre) obre les Fires de Llucmajor 2018

 

Des de la fira de Sant Miquel, Primera Fira, que enguany se celebra dissabte 29 de setembre, fins a la Darrera Fira i el Firó, que tendrà lloc dia 15 d'octubre, Llucmajor celebra les seves renombrades fires de tardor, que enguany compten la 472a edició (1546-2018).  Un període especial de manifestacions artístiques, artesanals, culturals, agrícoles, ramaderes, comercials, esportives i lúdiques que animen el poble fins ja ben entrada la tardor.

 

Així, dia 28 de setembre tendrà lloc la lectura del pregó, "Llucmajor, vist de pinte en ample", al Claustre de Sant Bonaventura, a càrrec de Catalina Font i Coloma Julià. Tal com afirma el batle, Gregorio Estarellas, al programa de fires: "El pregó, que inaugura les nostres Fires, constitueix una vertadera lliçó d’història i de present que enguany es dedica a la revista local Llucmajor de Pinte en Ample, i que podreu escoltar la vigília de la festa del nostre patró, sant Miquel".

 

L'endemà, dia 29, serà el torn de la Primera Fira, que inclou Ball dels Cavallets Cotoners i acompanyament d’autoritats a l’Ofici de Sant Miquel, entre moltes altres activitats. La Segona Fira tendrà lloc diumenge 30 de setembre, amb recital de xeremies i una destacable gala lírica. Dissabte 6 d'octubre se celebrarà la Fira d'Oportunitats i la Gran Diada de la Glosa.

 

Diumenge dia 7 d'octubre té lloc la Tercera Fira i XVIII Fira Artesana, amb la XVIII Trobada de Gegants i I Trobada de Xeremiers al Passeig de Jaume III i desfilada de gegants amb colles de xeremiers, entre d'altres. Divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 d'octubre tendrà lloc la Darrera Fira, i XXXIX Mostra Llucmajorera. I dilluns dia 15 d'octubre es tancarà aquest període amb el Firó, que també inclourà activitats complementàries (veieu el programa per a més detalls).

 

L'AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR VOS DESITJA UNES BONES FIRES!!

 

 

 

Més informació clicant aquí...