ca es en de

Mallorca activa! Les millors rutes per fer a l’illa a l'hivern (I)

Les millors rutes per fer a l’illa a l’hivern

mallorca-activa-les-millors-rutes-per-fer-a-l-illa-a-l-hivern-i

Mallorca a l'hivern permet gaudir dels nombrosos senders, de tots els nivells, que hi ha tant a la Serra de Tramuntana, la principal serra de Mallorca, com en altres llocs de l'illa.

 

Ben senyalitzats, clàssics i accessibles són alguns com la Ruta de Pedra en Sec (GR 221) o la Ruta d'Artà a Lluc (GR 222), però la Serra i d’altres indrets de l’illa amaguen algunes joies.

 

Depenent de quin sigui el teu pla de vacances, o simplement de sortida dominical, a Mallorca trobaràs una ruta que s'adapta a tu. Per això avui us volem recomanar algunes de les millors i més accessibles rutes per gaudir en família...

 

 

Les millors rutes per fer a l’illa a l’hivern  1. 1. Castell d'Alaró

 

Es tracta d'una excursió apta per a tota la família i tots els nivells, d'unes 5 hores de durada, i que pot acabar gratament amb un bon dinar a la part alta del castell. Quina millor recompensa?

 

A més pots començar o acabar la ruta des Alaró, i d'aquesta manera conèixer un poble a la falda de la Serra de Tramuntana.

 

L'excursió també té valor cultural, ja que el castell d'Alaró va ser construït amb finalitat militar i va servir d'estada pels conqueridors de l'illa. Hi ha dades de la seva existència des del 902 i també va ser lloc de culte des de 1622 amb la creació d'un oratori. És un dels tres castells roquers de Mallorca, declarat Bé d'Interès Cultural (1931), ubicat en un paratge excepcional per les seves vistes. Més informació aquí.

 
2. L'embassament de Cúber, la "possesió" submergida.


Has vist nevar a Mallorca? Si tens la sort de coincidir amb un dels anys en què la neu qualla i es queda uns dies, és el moment de prendre el cotxe i començar la ruta cap a Cúber. Es tracta d'una ruta de muntanya sense enormes exigències però grans recompenses, com la panoràmica que obtindràs.

 

L'any 1988 el Govern Balear va comprar la propietat a la Fundació Magraner i avui s'ha convertit en una de les àrees naturals més freqüentada de la Serra de Tramuntana.

 
3. Per aïllar-se dins l'illa: el Parc Natural de sa Dragonera

 

Sa Dragonera és un illot pràcticament verge, situat a l'oest de l'illa. Pel seu interès conservacionista, té un gran valor bioecològic i paisatgístic.

 

Es pot arribar amb vaixell privat o a través de diferents empreses que realitzen el transport des de Sant Elm i el Port d'Andratx, i un cop allà podreu realitzar diversos itineraris, a quin més bonic:  • Itinerari de na Miranda

  • Itinerari del far de Tramuntana

  • Itinerari del far Vell -na Pòpia

  • Itinerari del far des Llebeig

 

 

 

 

   Més informació sobre el municipi aquí