ca es en de

Nits a la fresca a Sineu

de l'11 de juliol al 22 d'agost

nits-a-la-fresca-a-sineu

NITS A LA FRESCA a Sineu, una iniciativa solidària que reactiva l'economia local a través de la cultura

 

"NITS A LA FRESCA" a Sineu per no deixar de celebrar l'estiu amb cultura i reactivar l'economia municipal en temps de COVID-19. L'Ajuntament de Sineu ha emprès aquesta iniciativa de promoció cultural i econòmica perquè els sineuers no renunciïn a gaudir de la cultura i de les nits d'estiu, alhora que es reactiva l'activitat del sector serveis, un dels més afectats per l'aturada provocada per la crisi sanitària.

 

Entre l'11 de juliol i el 22 d'agost es combinaran tres concerts i la projecció de tres pel·lícules, gratuïtes o a preu popular, i la recaptació es destinarà a finalitats socials. 

 

Aquesta proposta engloba el I Festival de Música Clàssica de Sineu, a càrrec del Conservatori de Música i Dansa de Mallorca, i un cicle de cinema a la fresca amb pel·lícules per a tots els públics. Respecte als concerts, es tracta d’una proposta que vol apropar la música clàssica al poble, agermanant Sineu amb el Festival de Música de Deià. S’oferiran tres sessions, els dies 18 i 25 de juliol i dia 9 d’agost. L’accés als concerts, amb aforament limitat, requereix l’abonament d’una entrada de 3 €. Les sessions es duran a terme al claustre de Sant Francesc amb els instruments de corda, vent, el piano i l’òpera com a protagonistes.

 


Quant al cicle de cinema, de caràcter gratuït, se celebrarà al pati del centre sociocultural de Sa Quintana. Els assistents també hauran de recollir les invitacions a l’Ajuntament, "per controlar l’aforament i garantir la seguretat de les projeccions", tal com explica la nota de premsa emesa pel consistori. Les pel·lícules per a tots els públics seran «Campeones», dia 11 de juliol; i «Padre no hay más que uno», dia 22 d’agost; i per a públic infantil, «Onward», dia 1 d’agost. Les pel·lícules s’oferiran en castellà i en català.

 

NITS A LA FRESCA pretén tenir també un vessant solidari. En aquest sentit, tota la recaptació realitzada amb la venda d’entrades dels concerts anirà destinada a pal·liar els efectes de la crisi sanitària de la COVID-19. A més a més, tal com expliquen des de l'Ajuntament, "aquesta iniciativa també pretén fomentar l’economia del sector serveis, molt afectat per les mesures excepcionals decretades durant l’estat d’alarma. Totes les persones que assisteixin al cicle de concerts, amb la seva entrada, podran accedir a descomptes, promocions i obsequis especials a més d’una vintena d’establiments d’hoteleria i restauració."

 

 

Les entrades i les invitacions es podran recollir a les oficines municipals i a la biblioteca a partir del dilluns, 6 de juliol.

 


Els negocis col·laboradors són Bar Moments, Bar Sabina, Bar Sa Plaça, Antic celler Son Toreó, Celler Ca'n Font, Celler Es Grop, Celler Son Toreó, Cerveseria Món, E Cafè, Es 23, Hamburgueseria Can Pep, Hotel Sa Barcella, Hotel Picarol, Pizzeria Xiroi, Pizzeria Santapí, Pizzeria Tomassini, Restaurant Es Cós, Restaurant Moli d'en Pau, Restaurant La Nata, Restaurant Sa Fàbrica, Sa Mola13, Sa Gelateria, Sumillé Balear i Vi-és Restaurant.
 

   PROGRAMA D'ACTIVITATS

   Més informació sobre el municipi aquí