divendres, 15. novembre 2019
ca es en de
ca es en de

Ariany

ariany

 

Ariany és un petit poble de menys de 1.000 habitants situat a la comarca del Pla de Mallorca.

 

Limita amb els municipis de Maria de la Salut, Petra, Sineu i Santa Margalida. Es tracta del darrer municipi mallorquí en aconseguir la seva independència, perquè fins al 1982 era considerat un llogaret depenent de Petra. El seu nom prové de l’àrab, ja que l’origen del poble es remunta a una alqueria musulmana. El poble conserva un marcat caràcter agrícola, que ha estat la base de la seva economia durant pràcticament tota la seva història.

 

La patrona del municipi és la Verge d'Atotxa i la seva festivitat té lloc el darrer diumenge del mes d’agost. Altres festes destacades del poble son Sant Antoni i la festa de la independència del municipi, que se celebra el darrer diumenge de juliol. Del seu calendari d’esdeveniments també en destaca la fira nocturna d’Ariany, a finals de juliol.

 

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Ariany

  • Fira Nocturna a Ariany

    Fira Nocturna a Ariany

    El darrer cap de setmana del mes de juliol, Ariany celebra la seva fira nocturna. Hi podreu trobar una amplia selecció de productes artesans, gastronomia mallorquina...

    Veure »

QUE VISITAR A Ariany

 

PUNTS D'INTERÉS TURÍSTIC...

 


RUTA GUIADA: Paisatges literaris del Pla de Mallorca - Ariany

Recorrerem el paisatge del Pla per descobrir-hi les veus literàries que hi romanen. D'Ariany a Petra, amb textos que procedeixen del patrimoni oral (cançoner, rondalles) i de les obres d'autors tan diversos com Josep Pla, Llorenç Riber o Maria Antònia Salvà.

 

La ruta permetrà fer un tast del projecte "WOW Mallorca", una app creada per rastrejar la literatura associada al nostre territori, arreu de l'illa.

 

Punt d'inici del recorregut: Plaça de la Creu, Ariany

 

Horari: de les 11 a les 13.30h.

 

Durada: 2h 30’.

 

Preu: gratuït.

 

Reserves: info@mallorcaliteraria.cat

1.Ariany: vista des de la plaça de l’Església

2.Ariany: Plaça de l’Església

 

ALLOTJAMENT

 

S’Hort d’es Convent

 

Hotel Es Convent

 

BARS I RESTAURANTS

 

Ses Torres Restaurant

Bar Can Jordi