ca es en de

Búger

buger

 

Búger és el municipi més petit de l'illa, que en els darrers temps al sector serveis gràcies a l'auge del cicloturisme

 

Situat al nord de l'illa, Búger és un municipi del Raiguer i es tracta del poble més petit de Mallorca. té aproximadament 1000 habitants i una superfície de 8,27 km2.

 

És un poble rural, amb gran tradició agrícola, ametllers i garrofers dominen els paisatges, i la ramaderia és ovina i porcina. No té indústria, antigament s'hi feien "picarols" coberts de fusta. Actualment, el poble s'està obrint a una de les activitats més atractives d'aquesta zona de Mallorca: el cicloturisme, el que ha animat el sector serveis de la zona.

 

El seu principal atractiu "firer" és la Fira i festes des Jai, que se celebra l'últim diumenge de maig. Es tracta d'una festa tradicional recuperada el 1977 que rememora un antic costum dels vilatans, quan els avis tornaven al poble després d'acudir a les fires de Costitx i Sineu i eren rebuts pels seus néts. L'últim diumenge de maig se celebra el mercat que commemora aquesta tradició.

 

Per la seva banda, el mercat tradicional del poble té lloc cada dissabte a la zona de vianants.

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Búger

 • Festes de Sant Pere a Búger

  Festes de Sant Pere a Búger

  Cada any, des del 29 de juny fins a principis del mes de juliol tenen lloc al municipi de Búger les Festes de Sant Pere, festa principal del municipi ja que celebra al seu patró...

  Veure »
 • Fira i Festa des Jai a Búger

  Fira i Festa des Jai a Búger

  Un cop arriba la primavera i el bon temps, a Búger ja miren cap a Es Jai, una fira i una festa ben consolidada i que compta amb la participació d’un bon nombre d’entitats, associacions i bugerrons i bugerrones...

  Veure »