ca es en de

Campos

campos

 

Campos se situa al sud de l’illa i pertany a la comarca del Migjorn.

 

Limiten amb aquest municipi Llucmajor, Ses Salines, Porreres, Felanitx i Santanyí. El municipi de Campos conté diversos nuclis urbans. El poble de Campos, que es troba terra endins, és el més poblat, mentre que a la costa s’hi troben indrets populars com Sa Ràpita o Ses Covetes.

 

El seu topònim no ha canviat gaire el seu significat del mossàrab a la paraula castellana, i la regió d’aquest municipi fou batejada així per la fertilitat de les seves terres. Campos té avui una població que supera per poc els 10.000 habitants, el 90% dels quals viuen a la vila.

 

Campos ha estat històricament una potència agrària i ramadera, fins al punt de que el boom turístic va trobar una certa resistència a les costes del municipi. Gràcies a això, avui en dia encara es pot trobar al seu litoral un espectacular paisatge costaner.

 

A Campos es celebren dues grans fires: la fira de primavera, també coneguda com la fira de les vaques, i la fira d’octubre, més centrada en la gastronomia mallorquina i les matances. Campos celebra les seves festes patronals amb motiu de Sant Julià i Santa Basilissa el mes de gener, així com unes destacades festes d’estiu pels volts del 15 d’agost.

 

 

 

ESDEVENIMENTS DESTACATS DE Campos

 • Fira de maig a Campos (Sa Fira de ses vaques)

  Fira de maig a Campos (Sa Fira de ses vaques)

  La Fira de Maig és la fira ramadera i artesanal de Camps, més coneguda com la Fira de ses vaques (la fira de les vaques). La raó que explica aquest terme és l'aigua que extreien els molins de ramell de pous ...

  Veure »
 • Fira d'Octubre a Campos

  Fira d'Octubre a Campos

  Superat l’equador del mes d’octubre, Campos celebra la seva fira de tardor. Es tracta d’una fira especial, formada per una fira i un firó, que es celebren en dijous i divendres...

  Veure »
 • Festes de Sant Julià i Santa Basilissa

  Festes de Sant Julià i Santa Basilissa

  L'any 2020, sota el lema "On sou Sant Julià i Santa Basilissa?", l'Ajuntament de Campos recupera la il·lusió de la festa dels patrons de Campos, una festa que amb el temps ha quedat difuminada entre les festes de Nadal i Sant Antoni a Mallorca.

   

  Veure »